Omslagsbild: Ett väldigt bra litet djur


Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2014-08-13
ISBN: 978-91-29-68926-6

Ett väldigt bra litet djur

Simon Jonsson fyller snart 8 år. Han har utstående öron, två systrar och en ärkefiende. Mest av allt önskar han sig ett eget husdjur. Det kan han tyvärr glömma, säger hans föräldrar.

Tillsammans med sin bäste vän Ville försöker Simon komma på en riktigt bra plan för att komma över sin djurlängtan. Kanske det är lika roligt att ha en köttätande växt som att ha ett husdjur? Det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Ett väldigt bra litet djur utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker. Under 2014 arbetade 1200 barn och lärare med boken under ett läsår.
Mer om författaren
108 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2014
77 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: augusti 2014
"Ett väldigt bra litet djur är en bra, modern kapitelbok på det stora hela." /BTJ "Emi Gunér må vara debutant i barnbokssammanhang, men hon är en van skribent med flyt i språket och hon växlar ledigt mellan humor och allvar. Korta kapitel och luftig text gör boken tillgänglig för duktiga läsare i lågstadiet, även om boken passar passar bäst för högläsning. Svartvita bilder av Luciano Lozano, på var och varannan sida, illustrerar följsamt bokens handling. Jag tycker om karaktären Simon, samt det konsekventa barnperspektiv som författaren håller. Ett väldigt bra litet djur är en bra, modern kapitelbok på det stora hela."Sarah Utas, BTJ 
"... en charmigt skriven och lättläst historia, rikligt illustrerad med svartvita teckningar av Luciano Lozano." /Piteå-Tidningen "Säkert kan många känna igen sig i situationen med barn som längtar efter ett husdjur och föräldrar som är mera realistiska. Slutet är förutsägbart, men vägen dit är en charmigt skriven och lättläst historia, rikligtillustrerad med svartvita teckningar av Luciano Lozano."Karina Sundkvist
"Det är en rolig bok för dig som vill ha en härlig vardagsberättelse där det händer lite av varje." Borås Bibliotek "Det har kommit en hel del böcker där huvudpersonen vill ha ett husdjur. Det här är en av mina favoriter. Det är en rolig bok för dig som vill ha en härlig vardagsberättelse där det händer lite av varje.
"En mysig bok som jag tror passa hur bra som helst till högläsning."
prickigapaula.blogspot.se

Emi Gunér, född 1971, är copywriter, översättare, skribent och barnboksförfattare. Hennes debut, Ett väldigt bra litet djur, utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker. Hennes bok, Nina och snöleoparden, ingår i Rabén & Sjögrens högläsningsserie. Emi Gunér bor i Stockholm tillsammans med man och tre barn.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår