Omslagsbild: Sex med mera


Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2014-03-06
Recensionsdatum: 2014-03-24
ISBN: 978-91-29-69027-9

Sex med mera

Sex med mera tar tjejer och deras funderingar kring sex, kön och relationer på allvar. Hur kan man njuta av sin egen kropp själv eller med någon annan? Hur gör man när det inte känns bra att ha sex? Och hur kan man engagera sig om man vill förändra tjejers situation? Här finns allt som inte brukar komma med i skolans undervisning.

Boken stärker tjejers självkänsla, gör dem medvetna om sin kropp, om sin sexualitet, om tjejers villkor i samhället och rätten att sätta gränser. Teori varvas med mer praktiska tips. Sex med mera spänner över individen till samhället och tillbaka.

Sex med mera kom ut första gången 2002, denna utgåva är reviderad och uppdaterad.
Mer om författaren
75 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: mars 2014
124 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: mars 2014

SENASTE RECENSIONERNA

"Därmed blir 'Sex med mera' början på en resa. Den kanske viktigaste, svåraste och mest spännande av dem alla. Resan in i identiteternas och de heta önskningarnas rike." "När jag läser minns jag plötsligt hur många praktiska saker jag undrade över när jag var mycket ung. Många sexuella praktiker visas med tydliga illustrationer och förklarande text. Inte bara det vanliga "mannen för in sin penis i kvinnans springa", som jag fick lära mig i skolan samtidigt som jag fingrade på ett dammigt pessar, nej, här får vi lära oss om sexchatt och strap-on och oralsex så det står härliga till. Utmärkt, anser jag. Ty genom hela boken är budskapet konsekvent: sex ska vara skönt. Ingen uppvisning, ingen plikt, ingen skam." Martina Montelius, Expressen  
www.expressen.se
”'Sex med mera' är en bok som jag önskar att ge till alla tjejer som söker en plats, som vill kämpa mot glasburar av förväntningar, krav och önskemål från den närmaste omgivningen och från samhället om vad det innebär att vara en flicka."
www.sydsvenskan.se
"Den borde finnas inom en tvåmetersradie från alla tonårstjejer som guide i livet." / Cecilia Fridén, Jönköpings-posten "Författaren riktar sig både i text och bild till tjejer och menar att det är en sexualupplysningsbok för tonåringar men jag kan utan att blinka rekommendera boken utanförden sfären." Cecilia Fridén, Jönköpings-posten
"Grym bok från Raben&Sjögren"
sarahtjulander.se

Jag har nu arbetat som sexualupplysare i snart 20 år. Det hela började med att jag var sent ute med att leta sommarjobb när jag studerade på universitetet. En kompis flickvän berättade att man kunde få betalt för att dela ut kondomer för RFSU. Jag blev dock upprörd över att jag behövde gå en sexualupplysarutbildning först – det hade jag verkligen inte tid med! Jag behövde dock jobbet och väl där, under utbildningen, upptäckte jag att frågor som rör sexualitet är stora och viktiga – att de inte bara handlar om hälsa utan även om rättigheter, politik, njutning, förtryck och frihet. Jag blev mer och mer engagerad i RFSU:s verksamhet och började arbeta extra genom att hålla sexualupplysning i skolor. Efter ett tag blev jag anställd av organisationen och arbetade i 6 år med att bygga upp informatörsverksamheten i skolan och träffade själv hundratals elever i gruppsamtal.

En vårdag 2000 blev jag helt plötsligt kontaktad av Cecilia Nilson som hade hört mig på radio när jag pratade om tjejers kön och sexualitet. Hon tyckte att jag skulle skriva en bok om sex för tjejer. Jag hade aldrig tänkt på att göra något sådant, men ju mer jag kände efter, desto mer rätt kändes det. Jag skulle helt enkelt skriva en bok som jag själv tyckte saknades. Nu är den uppdaterad och ännu bättre!

Sedan 10 år tillbaka frilansar jag som utbildare, konsult och skribent i frågor som rör sexualitet och diskriminering. Jag föreläser direkt för unga, men även för vuxna som arbetar med unga (och en hel del andra) över hela landet och internationellt. Jag har på vägen medverkat i flera antologier, gjort olika metodmaterial, skrifter och boken Hetero.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår