Omslagsbild: Han & dom

Bokserie: Du & jag (del 3)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2015-01-22
Recensionsdatum: 2015-02-02
ISBN: 978-91-29-69069-9

Han & dom

Sexornas korridor. Äntligen är den deras. Det här har varit sommaren när alla har vuxit mer än vanligt, särskilt tjejerna. De skrattar inte längre åt Kevins fräcka skämt. Än mer irriterande är det faktum att Alicia fortfarande är ihop med Andreas och att Kevin inte kan låta bli att tänka på henne. Det måste finnas något skäl till att Alicia är ihop med en tönt som Andreas och Kevin bestämmer sig för att ta reda på vad det är.

Han & dom är den tredje fristående delen i Katarina von Bredows trilogi om livet på mellanstadiet. Med sträckläsardriv skildrar hon tolvåringars sociala spel så att det känns ända in i märgen.
Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2015
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2015
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: mars 2020

SENASTE RECENSIONERNA

"Katarina von Bredow beskriver ungt liv med en sådan insikt, respekt och rikedom ..." /DN "Trilogin rullar ut en myllrande fresk, men det är ingen okomplicerad bild vi möter, snarare skuggor, dagrar och skikt vilka sällan annars friläggs. Katarina von Bredow beskriver ungt liv med en sådan insikt, respekt och rikedom i texten att skulle dessa romaner i stället ha kretsat kring tre vuxna individer, hade vi förmodligen hört henne presentera trilogin ur varenda tv-soffa och bokmagasin. /.../Fingertoppslätt och skälvande drar berättelsen också över det mest såriga i livet. Perspektivet är jämlikt, författaren står i bredd med huvudpersonerna. Katarina von Bredows trilogi är en konstlös betraktelse över livet på mellanstadiet, men allra mest avslöjar böckerna något väsentligt om vilket märkligt äventyr det innebär att vara människa."Pia Huss

NYHETER

Nya pocketböcker februari 2020

Nu finns flera av våra kritikerrosade titlar utgivna i pocket.

Se fler nyheter


Katarina von Bredow är född 1967 och gjorde som 23-åring sensationell debut med Syskonkärlek. Hon har sedan dess skrivit flera ungdomsromaner om omöjlig och förbjuden kärlek, alla intensivt engagerande, men också ett par spännande och roliga barnböcker. Hon är bosatt på landsbygden i Småland.

Priser och utmärkelser:
Tyska ungdomsbokpriset Buxtehuder Bulle för Syskonkärlek (1994)
Tyska ungdomsbokpriset Junge Jugendbuch Jury för Syskonkärlek (1995)
Jönköpings läns landstings Kulturstipendium (1996)
Bokjuryn kategori 14-19 år (2004)
Pocketpriset kategori ungdomsbok (2007)
Bokjuryn kategori 14-19 år (2007)
Sveriges Radios Barnens Romanpris för Flyga högt (2012)
Emilpriset (2013)
Schullströmska priset för barn- och ungdomslitteratur 2020, Svenska Akademien

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår