Omslagsbild: Röd som blod

Bokserie: Lumikki Andersson (del 1)
Läsålder: Unga vuxna

Översättare: Mattias Huss
Utgivningsdatum: 2014-09-19
Recensionsdatum: 2014-09-29
ISBN: 978-91-29-69079-8

Röd som blod

Efter att tidigare ha varit mobbad har sjuttonåriga Lumikki Andersson bestämt sig för att hålla sig på sin kant och göra sin egen grej. Men allt ställs på ända när hon hittar tvättade sedlar i skolans mörkrum. Det visar sig att tre av skolans elever har kommit över plastpåsar fulla med blodiga sedlar och snart är Lumikki indragen i en härva av internationell narkotikasmuggling. Dessutom misstänker Elisa, en av de tre eleverna, att hennes pappa som är narkotikapolis är involverad i det hela. Lumikki tvingas med på en livsfarlig flykt undan ryska och estniska kriminella.

Det är den kallaste vintern i mannaminne och gatorna i Tampere är inbäddade i ett gnistrande vitt täcke. Och inget är så rött som blod i snö.

Första delen i en thrillertrilogi om Lumikki.
Mer om författaren
140 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: september 2014
119 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: september 2014
"Den här boken är helt FAN-TAS-TISK."
bokmalensbokblogg.blogspot.se
"Huvudkaraktären i den här boken, Lumikki, är en väldigt intressant karaktär som jag verkligen gillar."
booktwin.blogspot.se
"Nästan läst ut den och ÄLSKAR DEN!"
swebookobsession.blogspot.se
"Åh, Lumikki är så underbar! Hon är så himla stark, smart och samtidigt rolig och jag tycker både lite synd om och respekterar henne. Hon är verkligen en av de mest kick ass kvinnliga karaktärerna jag mött på - och jag tycker det är så sjukt härligt."

Salla Simukka, född 1981, är översättare och författare. Hon har skrivit flera barnböcker, översatt romaner för vuxna och skrivit litteraturkritik i Helsingin Sanomat. 2013 fick hon Topeliuspriset (ungdomsböcker).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.