bok

Mega-traktorer

Christiane Gunzi

Författare

Beskrivning

2014-05-21
Svenska
3-6

Författare

Christiane Gunzi

Visste du att en skördetröska kan klippa hela nio meter brett? Och att den på en timma kan klippa 160 ton spannmål? Här finns massor av spännande fakta om enorma traktorer, massiva skördetröskor, balpressar och mycket annat.

Färgglada fotografier varvas med fakta om traktorerna och allt fantastiskt de kan göra. Interaktiva frågor och bilder att leta efter ger fördjupning, och arbetet på ett jordbruk beskrivs enkelt och tydligt.

En bok för alla traktorfantaster!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Mega tractors

Originalspråk

Engelska

Översättare

Anders Bergström

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-05-21

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129691566

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

310

Vikt (kg)

0.6

Bredd (mm)

260

 

Mega-maskiner

Om boken

Visste du att det finns mega-maskiner som är lika stora som ett hus? Och kan du tänka dig en maskin där föraren behöver en lång stege för att komma upp till förarhytten? Här finns det massor av spännande fakta om allt från enorma grävmaskiner, skogsmaskiner och hjullastare till gigantiska dumprar och schaktmaskiner. Färgglada bilder varvas med spännande och tydliga fakta om maskinerna, interaktiva frågor och bilder att leta efter.

En bok för alla som gillar spännande fordon och stora maskiner!

Christiane Gunzi

Mega-maskiner

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet