bok

Monstret på cirkusen

Mats Strandberg

Författare

Sofia Falkenhem

Illustratör

Beskrivning

2016-09-06
Svenska
6-9

Författare

Mats Strandberg

Illustratör

Sofia Falkenhem

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

Clownen stannade. Såg åt vårt håll, som om han hört oss. Det vita sminket var nästan självlysande. Det såg spöklikt och skrämmande ut. Jag kröp ihop i gräset. Mitt hjärta slog så hårt, så hårt.

Frank har äntligen fått vänner i staden där han bor, men de är monster och han får inte berätta för någon om dem. Frank vill inget hellre än att hans två världar ska mötas, att monster och människor ska kunna leva tillsammans. Men människornas skräck för monster växer sig allt starkare. Allt ställs på sin spets när clownen Kryger kommer till stan. Han lovar att fånga monstren och tvinga dem att uppträda på hans kalaskuliga cirkus.

Monstret på cirkusen är andra delen i Mats Strandbergs och Sofia Falkenhems serie om Monstret Frank.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Monstret Frank

Publiceringsdatum

2016-09-06

Läsordning

2

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129702255

Recensioner

”Sällan är man som vuxen helt fängslad när man läser för barn, men både »Monstret i natten« och » Monstret på cirkusen« är helt fantastiska. Välskrivna, känslosamma och spännande!” /Umeå Tidning

"Dessutom kommer snart »Monstret och människorna« - tredje delen i barnboksserien. Med sin skarpa blick och insiktsfulla personporträtt i kombination med den rätta skräcknerven känns jämförelsen med Stephen King befogad. Missa inte Mats Strandbergs författarskap!"

www.acast.com

”Jag tyckte väldigt mycket om den … och jättefina illustrationer av Sofia Falkenhem […] det är så fint hur han väver in socialrealism med fantasyskräck för barn”

Ca 25 min in i sändningen

catonhat.wordpress.com

”Monstret på cirkusen – jätte-jättebra!”

"Behållningen ligger i att läsa tillsammans och sedan prata om det efter. Att vara en vän. Att hjälpa varandra. Att inte vara rädd för eller arg på någon som är annorlunda."

filo-sofie.blogspot.se

”Jag gillar boken väldigt mycket! Den är riktigt bra skriven och jag rekommenderar den till nästa högläsningsstund.”

jennypawendes.blogspot.se

”En måste-bok är Mats Strandbergs Monstret i natten. Nu finns också del två, Monstret på cirkusen, som jag nästan tycker är än mer spännande.”

boktokig.blogspot.se

”Monstret på cirkus är den helt fantastiska fortsättningen på Monster i natten.”

www.alba.nu

”Det här är en fin historia om vänskap.”

”Det finns en stark drivkraft i denna mångfasetterade berättelse, som är skriven på ett lättläst och drivet språk. Sofia Falkenhems illustrationer är bra.” /BTJ

 

Pestblommor

Om boken

Jag ska berätta hur det var den där hösten.
Jag tänker börja med den största hemligheten av alla.Jag ska erkänna det värsta av allt:Jag ville bara att hon skulle sluta skrika.Det är hösten 1710 och pesten brer ut sina svarta vingar över Stockholm. Magdalena och hennes lillasyster Ebba tvingas flytta från huvudstaden när deras mor dör i den fruktade sjukdomen. De ska bo på Svartdamm slott, hos en moster de aldrig träffat.Slottet är vackert, men rummen står tomma och det finns knappt något tjänstefolk kvar. Det är bara början på mysterierna. Varför verkar moster Katarina hata Magdalena? Vem är den skrämmande prästen, som kommer till slottet varje vecka? Och varför får Magdalena inte träffa Katarinas styvson, eller ens ställa frågor om honom?Pestblommor är en vacker och kuslig berättelse om förbjuden kärlek och mörka hemligheter ur det förflutna. Med bilder av Elin Eplet Sandström.

Mats Strandberg, Elin Sandström

Pestblommor

 

Det gosiga spöket

Om boken

Sam och Sara har hela källaren full av magiska apparater och mystiska maskiner som de ärvt av sin farmor och farfar, som var spökforskare. Syskonen är alltid på jakt efter nya spöken att rädda och nu behöver deras vän Preben hjälp. Det verkar som om hans hus är hemsökt! Kanske är det hans döda fru som kommit tillbaka? Kan Sam och Sara hjälpa honom att få kontakt?
Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem är ett radarpar när de gäller roliga och spännande serier för 6–9-åringarna. Det blir fart och fläkt, tokiga karaktärer, knäppa uppfinningar men framför allt SPÖKEN!Böckerna i Spökräddarna-serien är genomillustrerade och funkar både som högläsning och för den som kommit en bit på vägen med sitt eget läsande. Och var inte rädda, spökena i de här böckerna är nästan alltid snälla …

Petrus Dahlin, Sofia Falkenhem

Det gosiga spöket

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

”Strandberg vet hur man vrider åt känsloskruvarna”

Kritikerna hyllar Mats Strandbergs nya bok för unga läsare: Pestblommor

Kärlek och skräck i pestdrabbat 1700-tal

Mats Strandberg har skrivit flera hyllade och prisbelönta böcker för barn och unga, bland dem Engelforstrilogin och Slutet. Nu är han tillbaka med Pestblommor – en kuslig bok om sjukdom, girighet och farliga hemligheter. Boken illustreras av hyllade Elin Eplet Sandström. 

Räddningsaktion för utrotningshotade spöken

Fart och fläkt, tokiga karaktärer, knäppa uppfinningar och massor av spöken! Duon bakom populära Kalle Skavank-böckerna är tillbaka. Nu kommer Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem med en ny bokserie för lågstadieåldern: Spökräddarna.

Cirkeln firar 10 år!

Idag är det tio år sedan den första boken i Engelsforstrilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren gavs ut. Boken hyllades av kritikerna, älskades av läsarna, filmatiserades – och blev en världssuccé!

Mats Strandbergs Slutet vinner Storytel Awards 2020

Nu har samtliga vinnare i Storytel Awards 2020 tillkännagivits och vinnaren i kategorin Ungdom är Slutet av Mats Strandberg, inläst av Christopher Lehmann och Hedda Stiernstedt.