bok

Bara för dig på lågstadiet

12 berättelser

Antologi

Författare

Beskrivning

2015-05-13
Svenska
6-9

Författare

Antologi

Formgivare omslag

Louise Bååth

Lärarhandledning

BfdLagstadiet.pdf

Maya önskar sig en hund mest i hela världen. Dagim vill absolut inte gå på fritids på sommarlovet. Martin råkar gå in i fel omklädningsrum i simhallen. Och Fjodor tycker att högläsning inför klassen är det värsta som finns ...

I den här antologin har vi samlat 12 texter och serier om livet på lågstadiet. 11 välkända författare och illustratörer har fått ge sin bild av hur det är att vara stor, men samtidigt ganska liten. Det handlar om skolan, om familjen, om kompisarna man har eller inte har och om en massa annat. Det är roligt och sorgligt och spännande och pirrigt. Precis som livet på lågstadiet.

Medverkar gör Emma Adbåge, Lisa Bjärbo, Pelle Forshed, Kristan Hallberg, Amanda Hellberg, Jenny Jägerfeld, Janina Kastevik, Mårten Melin, Siri Spont, Lena Sjöberg och Johan Unenge.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Bara för dig

Publiceringsdatum

2015-05-13

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129693201

Antal Sidor

205

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.374

Bredd (mm)

150

Format

Häftad

Hållbarhet

Recensioner

”… finstämda, roliga och spännande historier …” /BTJ

"Samlingen är skapad av en rad kända författare och illustratörer, som med finstämda, roliga och spännande historier ger en mångfacetterad bild av livet i lågstadieåldern. Berättelserna är genomgående skildrade ur ett jagperspektiv vilket framkallar en förtrolig närhet till läsaren, och vi får ta del av barns upplevelser med vänner, i familjen och skolan. /.../ Bokens svartvita illustrationer i vitt skilda stilar skapar ett trivsamt och spännande uttryck som inte minst ger fint stöd åt läsningen. Genom berättelsernas jämna höga kvalité blir läsningen intressant rakt igenom, de frammanar inlevelsefull igenkänning likaväl för flickor som pojkar."

 

Vi upptäcker naturen

Om boken

”Full med lättlästa fakta om det lilla och det stora /…/ De färgglada bilderna är välvalda och styckena så finurligt infogade att boken upplevs som en helhet. /…/ Utmärkt!"
Helhetsbetyg: 5 av 5. – Uno Nilsson. Bibliotekstjänst
Ut och upptäck! Här kommer en lekfull och faktaspäckad antologi med allt du behöver veta om våra vanligaste växter och djur. Lär dig se skillnad mellan en torsk och en gädda, hur honung blir till och vilket fotspår som hör till vilket djur i skogen. Dessutom får du pysseltips om hur man färgar vitsippor, gör egna såpbubblor eller planterar harpluttar. Och mycket mer!Bakom text och bild står några av våra allra största barnboksskapare: Emma AdBåge, Sarah Sheppard, Björn Bergenholtz och många fler. En matig samlingsvolym som inspirerar till utflykter i skog och mark under alla fyra årstider, och som lyfter fram allt vackert som finns omkring oss - som vi måste vara rädda om.

Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Björn Bergenholtz, Antologi , Ulf Svedberg, Martin Emtenäs, Julia Undén Wiberg, Lars Klinting, Charlotte Ramel, Sven Nordqvist, Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Charlotte Ramel, Lena Anderson, Björn Bergenholtz, Lars Klinting, Maja Sten

Vi upptäcker naturen

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

 

Relaterat