Omslagsbild: Ivar träffar en tyrannosaurus

Bokserie: Klumpe Dumpe
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2019-05-24
ISBN: 978-91-29-71569-9

Ivar träffar en tyrannosaurus

Dinolandet är lådan där Ivars leksaksdinosaurier bor. Ibland på kvällen, när pappa sover, blir dinosaurierna levande. Just den här kvällen blir det faktiskt lite läskigt, för Ivar träffar en tyrannosaurus. Ivar vet en hel del om tyrannosaurusar, att de är jättestora till exempel. Och att de har massor av vassa tänder som de använder när de dödar sina byten! Som tur är visar det sig att just den här tyrannosaurusen är mätt och bara väldigt leksugen.

En fartfylld äventyrsberättelse som avslutas med ett roligt faktauppslag där Tyrannosaurusen berättar om sig själv i Mina vänner-format.

Emma Göthners dinosaurier är både söta och precis lagom läskiga. Den perfekta boken för alla små dinofantaster!

Lisa Bjärbo har skrivit en mängd barn- och ungdomsböcker. Hon fick Nils Holgersson-plaketten 2013 och Astrid Lindgren-priset 2018.

59 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: augusti 2014
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Farzad Farzaneh
Utgiven: december 2018

”Det roligaste som finns är att hitta på karaktärer till en ny bok, och bygga upp deras liv med byggkloss efter byggkloss. Var bor hon? Hur ser det ut runt omkring henne, vem lever hon med? Hur mår hon? Vad gillar hon? Och hur tänker han? Vad drömmer han om? Hur har han blivit som han blivit? Det är lite som att lägga ett pussel. Ingen bit får saknas, om bilden ska bli hel för den som läser boken. Jag måste känna de jag skriver om som om de fanns på riktigt.”

Lisa Bjärbo, född 1980, är journalist och författare. Hon släppte sin första ungdomsroman Det är så logiskt alla fattar utom du 2010. Sedan dess har det blivit en rad roliga och sorgliga nutidsförankrade böcker om vardag, relationer och känslor för barn och unga i olika åldrar. Och så några bilderböcker om dinosaurier också!

Priser och utmärkelser:

Nils Holgersson-plaketten för Allt jag säger är sant (2013)
Astrid Lindgren-priset (2018)

Mer om författaren

En sommar på landet ritade jag ögon och mun på en avlång fendert (en sån gummigrej som skyddar båten/bryggan från att skava mot varandra) och sen gick jag runt med den hela sommaren. Det var en karaktär jag gillade.
Ibland tänker jag att det jag gör nuförtiden, tecknar, inte är så värst långt ifrån barndomens lek. Ibland under ett projekt får jag faktiskt samma känsla som när jag var liten och lekte.
Det här med att vara helt inne i nånting. En bubbla.
Det är inte så dumt.
 
Jag är född i Skövde 1979, uppvuxen på Södermalm i Stockholm, men bor nu söder om Söder med min man och våra två barn. Jag är utbildad i grafisk design och illustration på Konstfack, där jag tog min magisterexamen 2006. Sen dess har jag frilansat mig fram i tillvaron.
 
När jag inte gör barnböcker illustrerar jag för tidningar, tidskrifter, läromedel eller produktionsbolag.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.