Omslagsbild: Astronauten som inte fick landa


Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2014-10-01
ISBN: 978-91-29-69424-6

Astronauten som inte fick landa

Om Michael Collins, Apollo 11 och 9 kilo checklistor
När Neil Armstrong och Buzz Aldrin sätter ner månlandaren vid Stillhetens Hav den 20 juli 1969 sitter en femtedel av jordens befolkning framför sina tv-apparater och håller andan. Samtidigt, på andra sidan månen, glider en liten rymdkapsel genom mörkret. Där inne sitter Michael Collins. Han är längst bort från jorden av alla.

Det här är boken om den tredje astronauten på Apollo 11, som reste hela vägen till månen men ändå inte fick hoppa ner. Det är en bok om 701 strömbrytare, spakar, tangenter och alarmknappar, och vad man tänker på när man är ensam på månens baksida. 

Presidenten ringer till Neil och Buzz på månen. Ingen ringer till Michael Collins, för han är i radioskugga. 

Bea Uusma är exakt 1 ½ centimeter för kort för att bli astronaut. Hon fick Augustpriset 2013 för Expeditionen. Min kärlekshistoria. Astronauten som inte fick landa är hennes debutbok från 1999, nu omarbetad i en ny utgåva. Den har blivit mångfaldigt prisbelönt i både Sverige och USA och har spelats som pjäs på Göteborgs Stadsteater.
Mer om författaren
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2014
"Den här boken… jag tror jag hade älskat den när jag var yngre. Jag försvann helt in i den nu."
owlandpussycat.se
"Rolig information om den okände månfararen" /Forskning och Framsteg
"Jag rekommenderar Astronauten som inte fick landa till ALLA. Det är en fantastisk bok om en fantastisk resa."
bubblanibibblan.wordpress.com
"Den sakliga texten har poetiska kvaliteter." / Eva Wahlström, BLT

Bea Uusma är född 1966 och är illustratör, läkare och författare. Under sina medicinstudier skrev hon på eget initiativ en gedigen rapport om Andréeexpeditionens dödsorsak som lägger fram nya fakta vad gäller både dödsorsak och lägerplatsen.

1999 publicerade hon den prisbelönta Astronauten som inte fick landa (Alfabeta), om Apollo 11-astronauten Michael Collins som reste hela vägen till månen men aldrig fick kliva av.

Priser och utmärkelser:

Augustpriset 2013 (Årets bästa fackbok) för Expeditionen: Min kärlekshistoria

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår