Omslagsbild: Zingalongtajm med Electric Banana Band

Utgivningsdatum: 2015-04-08
Recensionsdatum: 2015-05-18
ISBN: 978-91-29-69471-0

Zingalongtajm med Electric Banana Band

25 glada djungelhits
År 1980 ringde Lasse Åberg till Janne Schaffer och frågade om han ville vara med som zebra i ett djur­inspirerat popband. Janne sa ja - resten är historia!

Sjung karaoke tillsammans med Electric Banana Band! 25 stycken kul och rockiga hits som "Banankontakt", "Zwampen" och "Min piraya Maja" finns i denna sångbok med digital spelare. Här finns också kul illustrationer av Lasse Åberg, fotografier, och en massa fakta om bandet.

Fröet till det som skulle komma att bli Electric Banana Band såddes redan 1976, då Lasse Åberg skapade barnprogramserien Trazan och Banarne.

Electric Banana Band, med Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer som frontfigurer, har släppt ett stort antal plattor. Flera har sålt guld och platina.

SENASTE RECENSIONERNA

Se ett inslag med Electric Banana Band i Kulturnyheterna
www.svt.se

Lars Gunnar (Lasse) Åberg, är född 1940 i Hofors i Gästrikland. Han är konstnär, filmregissör, skådespelare, musiker och författare. Lasse kallas "Trazan" i Electric Banana Band och har skrivit låttexterna till bandet. Han är utbildad i grafisk formgivning vid Konstfackskolan i Stockholm 1960–1964 och framträdde från mitten av 60-talet med Ardy Strüwer i komiska teveprogram. Den stora barnpubliken nådde han senare med program som Trazan Apansson, Zwampen, Hur bär du dig åt människa? och Disneytajm.

Rockgruppen Electric Banana Band har gjort flera guld-, platina- och Grammisbelönade album. Lasse har även haft framgångar som regissör och skådespelare med publikdragande filmer som Repmånad, Sällskapsresan och Snowroller. Han driver sedan 2002 Åbergs Museum i Bålsta med konst, serieoriginal och en av världens främsta Disneysamlingar.

Lasse Åberg tilldelades Piratenpriset 2015 med motiveringen: "Årets pristagare har med lågmäld och träffsäker humor roat oss i snart 50 år, som skådespelare, musiker, regissör, författare, formgivare, konstnär och samlare av allt som har med Musse Pigg att göra. Med sina "rapporter från folkhemmet" har han blivit en av våra mest folkkära underhållare. Som Trazan Apansson i Electric Banana Band blev han barnens favorit, som Stig-Helmer i "Sällskapsresan" blev han allas favorit. Fritiof Nilsson Piraten-priset 2015 tilldelas Lasse Åberg."

Mer om författaren

Jan (Janne) Schaffer, är född 1945 i Stockholm. Han är gitarrist och kompositör, och kallas "Zebran" i Electric Banana Band. Janne har skrivit musiken till bandets låtar och till musikalen Banankontakt, och gjort filmmusiken till Repmånad, Hälsoresan och The Stig-Helmer Story.

Han har spelat på hälften av ABBAs mer än 100 låtar och på nästan alla Ted Gärdestads. Janne har också spelat in skivor med Cornelis, Barbro Hörberg, Björn Skifs med flera. Sammantaget har det blivit 14 soloskivor och spelning på mer än 5 000 titlar. Hans första soloskiva sålde guld och toppade listorna 1973. Janne belönades med en Grammis 1988 för bästa instrumentalskiva, Electric Graffiti. Han fick 2005 kunglig medalj, Illis quorum. År 2012 kom hans kritikerrosade självbiografi Mitt liv som Schaffer.

Janne turnerar fortfarande och samarbetar som solist med några av Sveriges främsta symfoniorkestrar.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår