Omslagsbild: Gengången

Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2015-05-21
Recensionsdatum: 2015-06-08
ISBN: 978-91-29-69495-6

Gengången

Så fort Ellinor får syn på smyckeskrinet känner hon att hon måste ha det. Hon hittar det längst in i den överbelamrade loppisboden, nerstoppat i en gammal potta. Skrinet är förtrollande vackert - guldfärgat med en sådan där liten ballerina som dansar när man vrider upp den inbyggda speldosan. Ellinor tycker att det borde vara dyrt, så hon blir ganska förvånad när den lite märkliga kvinnan i affären bara ger det till henne. "Det är gratis för rätt person", säger hon.

Trots att ballerinan är skadad och inte dansar längre, är skrinet det finaste Ellinor någonsin har ägt. Hon älskar den röda sammeten, spegelväggen bakom ballerinan och speldosans spröda melodi. Men det dröjer inte länge förrän förtjusningen förvandlas till obehag. Vad menade kvinnan i affären egentligen med rätt person? Vad är det som händer i skrinets speglar? Och vad har skrinet för koppling till den söta killen på Gengången 1?
Mer om författaren
"Detta är Marie Gripe för en ny generation" /Lotta Olsson, DN
"Detta är Marie Gripe för en ny generation" /Lotta Olsson, DN
"Berättelsen har en ständig stegring och är full av lagom antydande ledtrådar."
www.smp.se
"Berättelsen har en ständig stegring och är full av lagom antydande ledtrådar."
www.smp.se
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2015
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2015
101 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ingelin Angerborn
Utgiven: augusti 2017

Ingelin Angerborn är född 1966 i Göteborg och bosatt i Linköping. Hon debuterade 2002 med bilderboken Pelle Pyton på friarstråt. Året därpå vann hon Tidens barnbokstävling med Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund. Sedan dess har hon skrivit en lång rad barnböcker, bland andra serien Klant och kompani, Månfågel, Hjärta av damm, Sorgfjäril, samt de tre böckerna i Mebel-trilogin: Rum 213, Sal 305, Fyr 137. Flera av hennes böcker har vunnit förstapris i Bokjuryn.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår