bok

Asgård

Sagor ur den nordiska mytologin

Sofi Hjort

Författare

Karl Johnsson

Illustratör

Beskrivning

2015-09-11
Svenska
9-12

Författare

Sofi Hjort

Illustratör

Karl Johnsson

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Vad vet du egentligen om asagudarna? Känner du till åskguden Tor, den högsta gudinnan Freja och spjuvern Loke? Och har du hört berättelserna om hur Oden slet ut sitt eget öga och hur det gick till när jorden gick under i Ragnarök?

Asgård - sagor ur den nordiska mytologin är ett färgsprakande äventyr. I tio berättelser får man följa asagudarna och lära sig mer om våra förfäders liv och tro. Serier blandas med mer klassiska illustrationer och textavsnitt, och man sugs verkligen in i en främmande (och ibland skrämmande) värld. Här finns både otäcka berättelser om ond, bråd död och mer humoristiska historier om förväxlingar och knasiga figurer. Det är roligt, lärorikt och spännande. Sofi Hjort skriver pedagogiskt och underhållande och Karl Johnssons illustrationer liknar inget du tidigare sett. Det här är en bok att återvända till om och om igen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Asgård: Sagor ur den nordiska mytologin

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-09-11

Produktion

Papper

Amber Graphic

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129695649

Antal Sidor

77

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

246

Vikt (kg)

0.459

Bredd (mm)

199

Format

Inbunden

 

Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden

Om boken

Hur kändes det att dö av böldpest? Hjälpte det verkligen mot sjukdomar att låta blodiglar suga ens blod? Vilken var den fulaste svordomen på 1600-talet? Hur var det egentligen att jobba som bödel? Och hur många sorters djur fanns det på skeppet Vasa när det sjönk – och vilken sort fanns inte ombord?
Sveriges historia består inte bara av kungar och krig. Den är full av äckliga, knäppa, roliga och läskiga saker som du aldrig hört talas om förut! I den här boken har Sofi Hjort samlat det allra mest spännande och överraskande. I korta, enkla och roliga faktatexter berättar hon om fruktansvärda sjukdomar och nästan lika fruktansvärda sätt att försöka bota dem, om blodbad och spöken, livsfarligt smink, lik och märkliga saker man trodde på förr i tiden. Äckligt, knasigt och läskigt förr i tiden är lika mycket en bok för alla som gillar historia som för de som inte gör det.

Sofi Hjort

Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden

 

Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Om boken

Alices och Elias resa genom galaxen fortsätter. Brock har blivit bortförd av azkalorerna och Stillhetens besättning följer efter. De är oroliga för honom, men också för Alice. Efter vistelsen hos minnesväktarna har hon börjat höra röster och ser saker som inte finns.

På fängelseplaneten Feroz II tvingas Brock leta skatter i en farofylld djungel. Skatter som sedan säljs till högstbjudande i det lokala auktionshuset. Kapa har en plan för att frita Brock men kommer gänget att lyckas genomföra den?

Fängelseflykten är den femte delen i science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

Oskar Källner, Karl Johnsson, Karl Johnsson

Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Relaterat

Sveriges fantastiska historia - Medeltiden

Om boken

Följ med på en resa genom Sveriges fantastiska historia!
Under medeltiden växer Sverige så det knakar. Det varma vädret ger goda skördar och leder till en större befolkning, samtidigt som landet växer till ytan i alla väderstreck. Sedan slutet av vikingatiden har folket övergett de gamla gudarna, och blivit kristna. Kungarna stärker sin makt och nya städer grundas.Men hur såg livet ut för en vanlig familj på medeltiden? I den här boken möter vi Ulf som bor på en gård i Östergötland, just som kornet ska skördas. Åttaåriga Ingeborg flyttar in hos nunnorna i Riseberga kloster. Hon får lära sig läsa och skriva, men också hjälpa till med arbetet i den stora klosterträdgården. I Visby träffar vi Klara, som älskar att gå ner och titta på de stora handelsskeppen i hamnen. Men en dag kommer ett skepp med en annan sorts last. Det är pesten, den fruktansvärda sjukdom som snart satt klorna i stadens befolkning.Och i en vintrig skog i Västergötland är den unge frälsemannen Arvid ute på rådjursjakt. Han älskar att rida, och till sommaren får han visa vad han går för på i ett tornerspel. Livet som riddare är fullt av spänning, motgångar och kanske en smula kärlek.Sveriges fantastiska historia – Medeltiden är tredje delen i den nya bokserien om Sveriges fantastiska historia av Fabian Göranson. En rikt illustrerad och faktaspäckad bok med serieavsnitt, för alla vetgiriga 5-12-åringar.

Fabian Göranson, Fabian Göranson

Sveriges fantastiska historia - Medeltiden

Skräxikon

Om boken

Vill du veta hur ett hjärta sätts i sken eller hur en zombie ska avrättas? Då har du hittat rätt! I den här boken har vi samlat dödsnödvändig information om världens otäckaste genre - SKRÄCK. Vi tar pulsen på de bästa monstren, skräckfilmerna, serierna och horrorböckerna. Vi lär dig hur kroppen reagerar på rädsla och bäst av allt: vi delar med oss av våra bästa tips och skräckupplevelser till dig. Boken är både ett slags uppslagsverk för den som vill veta det allra viktigaste och en blodisande källa till det bästa inom genren. Välkommen ner i avgrunden!
Skräxikon är en best-of-skräck-samling, noggrant utvald och nedtecknad av skräckfantasterna Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött, och illustrerad av Lina Blixt.

Emma Frey-Skött, Madeleine Bäck, Lina Blixt

Skräxikon

Nyheter

Tidernas kupp räddar Imperiets framtid

Oskar Källners och Karl Johnssons science fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar, är nu framme vid den femte boken om besättningen på rymdskeppet Stillheten. Fängelseflykten är späckad med äventyrliga upptåg, men handlar också om det förflutnas makt över nuet och om modet att följa sitt eget samvete.

Imperiets framtid står på spel

Nu kommer den spännande fortsättningen på Oskar Källners och Karl Johnssons science-fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar. I den fjärde boken, Minnesskrinet, får vi åter följa besättningen på rymdskeppet Stillheten. Och nu står imperiets framtid på spel!

Sprudlande teamwork på distans

De kände knappt varandra när de påbörjade ett tioboks-projekt. Halvvägs in i bok fyra hörs de fortfarande varje dag – men har inte träffats på nästan ett år. Vi stämde (digital) träff med Oskar Källner och Karl Johnsson för att prata om framgångsrikt samarbete på avstånd.

Nominerad till Barnens Romanpris i Karlstad 2020!

Bortförda, som är den första boken i science-fiction-serien Imperiets arvingar, har nominerats till Barnens Romanpris i Karlstad. Nu kommer 27 klasser i åk 6 att rösta på sin favorit och i januari avslöjas vilken bok som vann.

Den storslagna rymdresan går vidare

Nu kommer tredje delen i Imperiets arvingar, Oskar Källners och Karl Johnssons episka science fiction-berättelse för mellanstadiebarnen. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.