bok

En Myras liv

Linn Gottfridsson

Författare

Beskrivning

2016-01-11
Svenska
6-9

Författare

Linn Gottfridsson

Det är långrast och Myran och Henny jobbar med sin nya snigelvärld bakom gympasalen. Arvid har varit där och spionerat och Felicia har gått förbi tre gånger. Tredje gången frågade hon kanske
- Får jag vara med?

I så fall hörde inte Myran. Om man inte hör att någon frågar är man inte taskig. Men om man hör och ändå säger nej, då är man det. Taskig alltså.


Myran heter egentligen Morgan Andersson, men det är det bara tandläkaren och okända personer som säger. Alla andra säger Myran. Till och med fröken i skolan. Myran är sex år och går i förskoleklass. I klassen går också Melker som tycker att allt är äckligt, Eva som bara gillar vit mat och så Myrans bästis Henny såklart. Oftast är Myran glad, men det är jobbigt när Henny leker med Felicia i klassen. Då är det tur att Diego har flyttat in i lägenheten ovanpå. Han är sju år och säger att Myran visst kan få en egen katt, fast mamma är allergisk. Myran är också allergisk, fast inte mot katter utan mot bråk. Särskilt när mamma och pappa bråkar på engelska för att Myran inte ska förstå att de kanske vill skiljas.

En charmig berättelse om små och stora händelser i en sexårings liv. Emma Adbåges bilder passar på pricken till Linn Gottfridssons roliga men samtidigt allvarliga historia om Myran och hans familj.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2016-01-11

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129696936

Recensioner

bokhora.se

”Ja, mycket fin bok, jag var verkligen förtjust och dessutom så glad åt att sonen tyckte riktigt bra om detta. Vi var ofta förväntansfulla vid läggdags och ivriga att få veta mer om Myran.”

korlingsord.se

”Jag både skrattar och gråter då jag läser. Illustrationerna är spännande. Jag fortsätter att läsa.”

www.bt.se

”Lättläst och roande om vardagslivet”

"Just skildringen av relationerna är också Gottfridssons styrka. /.../ På det hela taget är En myras liv är en fin vardagshistoria med plats för stora känslor."Jonna Fries

”En charmig högläsningsbok, skriven med exakt tonträff.” /Ingalill Mosander, Aftonbladet

www.barnboksprat.se

”Rekommenderar den här boken varmt för barn mellan 6 år och uppåt.”

"Den har ett allvarligt tema som grund men är roligt berättad på ett rappt och underfundigt sätt som jag och sonen fann mycket tilltalande. Här får man verkligen befinna sig i leken, i fantasin och följa en sexårings funderingar kring vuxenvärlden."

bokluslund.blogspot.se

”Detta blir finfin högläsning i förskoleklassen eller hemma för sina fem, sex eller sjuåringar.”

annettett.wordpress.com

”Det här är så härligt! Lek och fantasi blandas med allvarliga funderingar. Det är en mycket bra berättelse som passar för 6-8-åringar.”

prickigapaula.blogspot.se

”En Myras liv är en berättelse att tycka så mycket om. Barnen i denna bok så fina barn, Myran, Henny och Diego.”

”Det här är en så himla mysig, rolig och fantasifull bok.” /Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

"Den är så fint skriven /.../ Hon har verkligen fångat den här stämningen och kommit rakt in i fantasivärlden och de associationer som barn har, och med de här fantastiska illustrationerna till."

”… en alltigenom uppslukande historia ur ett övertygande sexårsperspektiv.” /GP

"Detta är realism av bästa slag, inte för att det handlar om svåra saker, för det gör det inte uteslutande, utan för att allt skildras så nära, äkta och verkligt att man faktiskt känner sig som Myran när man läser. /.../Det här är en bok som fungerar både som egenläsning och högläsning, beroende på hur långt man hunnit i sin lästeknik, en alltigenom uppslukande historia ur ett övertygande sexårsperspektiv."Stina Nylén

 

Snart börjar vi skolan

Om boken

Den perfekta förberedelsen för skolstarten!

En härlig samlingsvolym för alla som ska börja förskoleklass eller är nyfikna på skolan. Lär dig roliga rastlekar med Alfons, läs om när Pippi börjar skolan, när Nina har skolavslutning och helt nyskrivna berättelser om hur det kan vara att börja F-klass. I antologin finns även räkneramsor, faktaavsnitt om hur en skola kan se ut, vilka som jobbar där och svar på vanliga funderingar som man kan ha innan man börjar skolan. En inbjudande och peppande bok att läsa tillsammans inför en av livets största händelser: skolstarten!

Här hittar du älskade barnbokskaraktärer som Pippi och Alfons, men även nyare favoriter av stjärnor som Emma AdBåge och Emi Gunér, och dessutom helt nyskrivna och nyillustrerade berättelser och faktatexter.

Astrid Lindgren, Antologi , Cina Friedner, Linn Gottfridsson, Emi Gunér, Katja Tydén, Anne-Marie Körling, Per Gustavsson, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Gunilla Bergström, Hanna Granlund, Ingrid Vang Nyman, Ingrid Flygare, Loka Kanarp, Emma Ganslandt, Gabrielle Frödén

Snart börjar vi skolan

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

”Att skriva en bok är som att vada genom ett träsk”

Äntligen är Linn Gottfridsson tillbaka med en ny bok i den kritikerrosade serien om Myran. Små och stora funderingar blandas och Emma AdBåges illustrationer passar på pricken till den roliga men samtidigt allvarliga historien.

”En berättelse om hur roligt, pirrigt, jobbigt och jävligt livet kan kännas när man är sex år”

Linn Gottfridsson har skrivit En myras liv, en bok för barn som längtar efter kapitelböcker.