Omslagsbild: Min bror monstret


Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2016-09-16
ISBN: 978-91-29-69952-4

Min bror monstret

I ett höghus bland många i ett område där belysning och hissar går sönder snabbare än någon hinner laga dem bor Benjamin och hans bror högst upp i en kall, grå lägenhet. Med en död mamma och en försvunnen pappa är de utlämnade åt sitt öde och dem som säger sig vilja väl. Benjamins brorsa, Monstret som han kallas, är nästintill omänskligt stark, men med förstånd som en tvååring. Nu är det upp till Benjamin att se till att de överlever.

När Monstret blir livvakt åt ställets värsta smågangster öppnas nya möjligheter. Helt plötsligt finns det pengar i hemmet, men insatserna ökar för varje dag. Hur mycket kan man offra för en dröm? Sin egen bror?

Min bror Monstret är en saga noir där alla regler är satta ur spel.

Mer om författaren
130 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2016

SENASTE RECENSIONERNA

"... en suggestiv, välskriven och märkligt poetisk ungdomsbok ..." /Lotta Olsson, DN
"Herregud, vilken bok!"
jennypawendes.blogspot.se
"Oavbrutet spännande, från inledningens krypande obehagskänslor till slutscenernas dramatiska upplösning är Min bror monstret en stark och spännande bok som visar sig genomsyras av syskonsolidaritet och drömmar." /BTJ

Mårten Sandén är född 1962 och bosatt i Stockholm. Han är författare och låtskrivare på heltid, men har psykologexamen och en fil kand i samhällsvetenskapliga ämnen. Familjen består av hustru och fyra barn.

Mårten Sandén är ledamot av Svenska Deckarakademin och Svenska barnboksakademien och sitter i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award. Han fick Lunds kommuns Kulturpris 2009, Spårhunden för Fantomerna 2012 och 2015 tilldelades han Astrid Lindgren-priset med motiveringen: "För ett omfattande, rikt och betydelsefullt författarskap inom såväl magisk realism och spänning som vardagsnära utsatthet, väl förankrat hos unga läsare i alla åldrar."

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår