Omslagsbild: En förtrollad jul

Bokserie: Adventsbok (del 2016)
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2016-11-02
Recensionsdatum: 2016-11-26
ISBN: 978-91-29-70180-7

En förtrollad jul

Adventsbok 2016

För femte året i rad kommer adventsboken alla längtar efter - en högläsningsbok i 24 kapitel som räknar ner till julafton. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till jul.

När Yusuf flyttar hem till Martha ställs allt på ända. Först känns allt bara jobbigt, Yusuf är tyst och tråkig och håller sig mest bara för sig själv. Och när han stjäl Marthas hamster och tar med den ut i skogen tappar hon tålamodet helt. Han är nog faktiskt inte riktigt klok! Men allt förändras när Yusuf en dag övertalar Martha att följa med honom ut i skogen. Där väntar en magisk värld och ett uppdrag som bara de kan lösa. Det blir början på en förtrollad jul.

En stark och stämningsfull berättelse om sagans mäktiga kraft skriven av Siri Spont (författare till bland annat Utan djur så dör jag och Emres dagbok), med fantastiska illustrationer av Alexander Janson. En aktuell och spännande adventsberättelse som utspelar sig i julskimrande förortsmiljö och i djupaste skogar.

Mer om författaren
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2016
116 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: oktober 2016
66 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Philomene Grandin
Utgiven: december 2017
"Siri Spont skriver bra, lättsamt och roligt om svåra ämnen." /Lotta Olsson, DN
"Vilken magi, vilken underbart magisk stämning av december och ljus och äventyr och jul!" /NWT "Berättelsen dröjer kvar i läsarens tankar, minnet av illustrationerna likaså. Boken är spännande som en mystisk-magisk berättelse bör vara. Den har också en djupdimension som är starkt förknippad med advent."Mats Dahlberg
"En aktuell handling vävs samman med lite magi till ett lagom spännande äventyr. Varning för sträckläsning." /Blekinge Läns Tidning
"En berättelse som speglar vår tid och hyllar det kärleksbudskap som hör julen till." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

NYHETER

”När man pratar om ’flyktingar’ är det lätt att INTE tänka på de enskilda människorna”

Bakom årets adventsbok står Siri Spont och illustratören Alexander Jansson. En förtrollad jul har flyktingtema och utspelar sig i en betongförort som skimrar av värme och magi. 

Illustration (beskuren): Alexander Jansson
Se fler nyheter
Photo

Siri Spont är en pseudonym. Författaren har tidigare kommit ut med böcker på vuxenbokförlag; det här är hennes barnboksdebut.

Kontakta Siri Spont på: siri.spont@hotmail.com

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår