Omslagsbild: Killmaterskan

Fotograf: Sima Korenivski
Utgivningsdatum: 2017-05-09
Recensionsdatum: 2017-05-20
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-70131-9

Killmaterskan

En kokbok för dig som har ett kök

Linnea Wikblad är journalist och programledare i Sveriges Radio P3. Utöver det publicerar hon regelbundet bild och text om mer eller mindre lyckad matlagning på Instagramkontot Killmaterskan.

Nu kommer boken som samlar många av recepten och även ger större utrymme för frågor som: Hur ser själen egentligen ut hos en vuxen människa som inte gillar lök?, Varför ska vi människor behöva utstå fenomenet hemmabrunch? och en genomgående guide till hur du effektivt minimerar disk genom att duka upp en golvpicknick på en utfälld ugnslucka där alla äter direkt ur formen med en halvmeter torky i knäet.

Linnea Wikblad blandar humor med en mix av både lätta och avancerade recept där läsaren själv får utrymme att testa sig fram. Med få pekpinnar och en del ifrågasättande av gamla sanningar, som att gjutjärnspanna är det enda rätta eller att man bör använda samma vin I maten som man dricker TILL den. Hos Killmaterskan går det nämligen alldeles utmärkt med vilket billigt tetravin som helst i såsen. Även i glaset om det kniper ...

Mer om författaren
”Från första raden är detta en underhållande, kvick och rejäl kokbok. Rejäl i form av matiga recept som känns genomförbara för en vanlig matlagare, utan krusiduller och diettips.”
www.djungeltrumman.se
”Killmaterskan är en fullträff” /Umeå Tidning ”Boken är otroligt opretentiös och innehåller alla möjliga recept. Allt från palak paneer och porchetta till sötpotatispuré med ingefära och knaprig halloumi med sötpotatis och äpple. Bilderna som är tagna av Sima Korenivski är ren diskbänksrealism som visar hur det ser ut på riktigt i ett kök när någon lagar mat. Men ändå är de smakfulla och inbjudande.”
”Den enda kokboken du nånsin behövt” Kakan Hermansson
”Linnea Wikblads purfärska kokbok 'Killmaterskan' är i tonen lite som en yngre syster till Lotta Lundgrens 'Om jag var din hemmafru'.” /Sydsvenskan ”Med skillnaden att bilderna är mindre matporr, mer stök – så som det ser ut i ett kök. Rätterna är uppenbart komponerade av någon med en gränslös kärlek till smaker.”

NYHETER

Palak paneer enligt Linnea ”Killmaterskan” Wikblad

”Det kan anses hädiskt att kalla det här receptet för palak paneer men det är ändå så många gemensamma nämnare att jag känner mig fräck och vild och redo att ta risken!”

Foto: Sima Korenivski

Hör Linnea Wikblad i veckans avsnitt av Bakom boken!

I veckans avsnitt av Bakom boken anar Daniel Sjölin ett estetiskt utbrytningsförsök från den rådande kokboksnormen. Gäst är radioprofilen Linnea Wikblad som just gett ut sin första kokbok och diskuterar kulten kring gjutjärnspannan, halvtrasiga hatthyllor och hur man effektiviserar den svenska nationalrätten – tacon.

185 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2017

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår