Omslagsbild: Flickan på hotellet

Bokserie: Alex Skarp (del 1)
Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2017-05-29
Recensionsdatum: 2017-06-03
ISBN: 978-91-29-70263-7

Flickan på hotellet

Ett fall för Alex Skarp

En tjej som bara är ett år äldre än du har hittats död på ett hotell här i Vasastan. Valentina nästan kastade från sig några tallrikar ner i vasken och det skrällde till av porslinet. Någon har strypt henne. Och bara lämnat henne under ett täcke.

En sjuttonårig flicka har blivit mördad på ett hotellrum i centrala Stockholm. När sextonåriga Alexandra Skarp får höra det kan hon inte låta bli att tillsammans med sina bästa kompisar, Charlie och Bianca, börja nysta i fallet. Det leder dem rakt till hotellet där flickan hittades död och snart är de djupt indragna och kanske närmare förövaren än de önskat.

Katarina Wennstam är en av Sveriges mest framgångsrika författare och journalister. Hennes stora genombrott kom med boken Flickan och skulden - en bok om samhällets syn på våldtäkt, som hon också Augustnominerades för. Katarina Wennstam står alltid på tjejers sida och hennes spänningsromaner baseras på gedigen research och ofta verkliga fall. Nu när hon för första gången skriver för unga är det inget undantag.

Flickan på Hotellet är den första boken om Alex Skarp.

Mer om författaren
149 kr Bok - Flexband
Utgiven: maj 2017
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2018
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2017
116 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Sara Huss
Utgiven: augusti 2017
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Alexandra Rapaport
Utgiven: juni 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Våld mot unga flickor i Wennstams drabbande bok” /Kristianstadsbladet
”Kort sagt. En mycket bra roman.” /Norrbottens-Kuriren "Som vanligt när Wennstam fattar pennan har hon ett ärende med sitt skrivande. I detta fall inte bara unga flickors sårbarhet på nätet och dess ibland ofattbara konsekvenser, utan lika mycket en temperaturmätare på hur det är att vara ung i vår samtid."Eva Åström
”Det här är en bok som känns på riktigt och som är riktigt svår att släppa när man börjat läsa.”
sverigesradio.se
”Detta är en angelägen och välskriven ungdomsroman som har ett tydligt och viktigt budskap. Det här är första delen i en tänkt trilogi och jag hoppas att läsarna snart får träffa Alex, hennes familj och vänner igen. Helhetsbetyg: 4.” /BTJ

NYHETER

”Vi pratar så sällan om unga killar som offer”

Nu kommer äntligen den efterlängtade andra delen i Katarina Wennstams kriminalserie om Alex Skarp.

Foto: Göran Segeholm
Se fler nyheter

Katarina Wennstam är en av Sveriges mest framgångsrika författare och journalister. Hennes stora genombrott kom med boken Flickan och skulden - en bok om samhällets syn på våldtäkt, som hon också Augustnominerades för. Därefter har hon skrivit flera framgångsrika spänningsromaner.

Med Flickan på Hotellet debuterade Katarina Wennstam som ungdomsboksförfattare. Pojken under bron är den andra boken om Alex Skarp.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår