Omslagsbild: Saker ingen ser


Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2017-08-17
Recensionsdatum: 2017-09-02
ISBN: 978-91-29-70306-1

Saker ingen ser

”Jag kysser alltid främlingar på nyår”, säger hon och rättar till sin mössa.
”Jag med”, säger han, fast det inte är sant.
Hon harklar sig.
”Vet du att nyårskyssen säger hur resten av året kommer att bli?”

Det händer mycket i korridorerna på Sibylla allmänestetiska läroverk. Där finns Fride som är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit som målar och försöker ta plats i gänget. Johannes som läser Karin Boye och försöker få plats i livet. Aron, vars tvillingsyster Linn fick all talang. Och Linn, som undrar vad hon ska göra med den. Och så är det Sebastian, han som ska kyssa en ny person varje månad. Ett nyårslöfte som trasslar till saker för fler än honom själv.
 

Mer om författaren
149 kr Bok - Flexband
Utgiven: augusti 2017
119 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: augusti 2017

SENASTE RECENSIONERNA

"Kort och gott, mycket läsvärd! Helhetsbetyg: 4." Elisabeth Frank, BTJ

NYHETER

Anna Ahlunds ”Saker ingen ser” nominerad till QX Gaygala 2018

För andra året i rad nomineras Anna Ahlund i kategorin Årets bok. 

Fotograf: Johanna Westin
Se fler nyheter

Anna Ahlund är född 1987 och bor i Uppsala. Hon är utbildad lärare i svenska och musik men arbetar nuförtiden med läsfrämjande på bibliotek parallellt med skrivandet. Hon debuterade 2016 med Du, bara som hyllades av en samstämmig kritikerkör. Saker ingen ser är hennes andra bok.


Jag skriver för att göra världen bättre. Ni vet när man läser en bok och tänker ”yes, såhär ska det vara såklart”? Så vill jag att mina böcker ska kännas. Jag började med normbrytartankar, tänkte att jag ville luckra upp en del vana och trista föreställningar om saker, men rätt snart gick jag över till att tänka på normskapande istället. Jag bestämde mig för att rätt och slätt skriva ner den värld jag vill ha. Kanske blir fler sugna på den, och känner att den inte behöver vara så långt borta, eller svår att få till. Jag tror verkligen inte att den är det.

Jag befolkar denna värld med ljuvliga personer, fina, fina människor som är så väldigt kära i varandra. Som ser på varandra, babblar sida upp och sida ner, pillar varandra i håret, och hånglar, hånglar, hånglar. Och har fummelfint sex. Jag tror att man inte ska vara så rädd för att skriva sånt i ungdomslitteraturen, det är när det bränner till som det blir intressant på riktigt. Det är först när litteratur känns som den kan förändra något. Jag vill förändra. Jag vill skriva så att det känns. Och jag vill göra världen riktigt, riktigt fin. För alla.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

We use cookies to give you the best experience on the site. By continuing, you agree that we use cookies. Ok

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.