bok

Väntar tills natten kommer

Christoffer Holst

Författare

Beskrivning

2017-06-07
Svenska
Unga vuxna

Författare

Christoffer Holst

Jag ryser till så fort den kalla nattluften glider in genom glipan. Mina fötter trevar sig ut på altanen och brädorna knarrar till under mig. Jag skjuter försiktigt igen dörren, går fram till altanens brant och klamrar mig fast vid en av de tjocka pelarna som håller upp taket. Ljuset återvänder, och för första gången ser jag vart det kommer ifrån. Det kommer från sjön.

Efter ett års distansförhållande är det dags: tonårskillarna Lukas och Sam ska äntligen få en hel sommar för sig själva, i en fiskestuga vid Vänerns kant som de får hyra i utbyte mot lite enklare renoveringsjobb. Men det blir inte helt som de tänkt sig Vad är det egentligen för ljussken som syns över sjön, varför känns allt som står i den gamla dagboken så bekant, och är det något mer än ensamheten som hemsöker Lukas?

Väntar tills natten kommer är en nervkittlande spökhistoria om obesvarad kärlek, hämnd och att börja om från början. Christoffer Holst är sedan tidigare författare till flera feelgood-romaner för vuxna. Detta är hans första rysare, och även den första delen i en serie fristående sommarskräckisar för unga vuxna.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2017-06-07

Läsordning

0

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129704518

Antal Sidor

198

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.258

Bredd (mm)

139

Hållbarhet

Recensioner

Dagensbok.com

”Historien är lågmäld men mellan raderna ruvar något som gör den större. Berättandet är filmiskt på ett självklart och okomplicerat vis.”

[...] ”Men jävlar vad rysligt läskigt det blir med tiden.” Anna Liv Lidström

Beas bokhylla

”Jag kan lova att den passar precis lika bra nu i höstmörkret om ni är sugna på ett spännande och lagom rysligt mysterium.”

www.dn.se

” … en otroligt läskig skräckhistoria med skickligt utportionerade händelser av det klassiskt otäcka slaget …” Lotta Olsson

”'Väntar tills natten kommer' är en otroligt läskig skräckhistoria med skickligt utportionerade händelser av det klassiskt otäcka slaget, så att man efteråt undrar om det bara var hjärnspöken eller om det faktiskt var ett ljud?Tills man inte undrar längre utan gallskriker.”

 

Det andra inte ser

Om boken

Tove har just hoppat av gymnasiet. Tillsammans med sin syster Vivi och deras mamma Marie flyttar hon från Stockholm till ett tyst, litet samhälle nära Siljan i Dalarna. Till ett knarrigt, gammalt hus. Med sig har de mormor Tekla, som efter en allvarlig olycka knappt kan gå eller prata, och som är vanställd, nästan till oigenkännlighet.

I byn lär de känna det entusiastiska konditoribiträdet Edvin och Tove får upp ögonen för grannkillen Chang. Men vad som ska bli en nystart i huset börjar snart likna någonting annat. Ute är det mörkt och stormigt och Marie kan inte undgå att känna sig betraktad när hon står i köket och provlagar maträtter till den tidskrift hon arbetar för; Tove blir gång på gång vittne till oförklarliga skeenden i badrummet. Edvin nämner att huset bär på en historia som Tove börjar undersöka. Men det visar sig snart att saker och ting inte alltid är vad de ser ut att vara.

Det andra inte ser är en nervkittlande spökhistoria om galenskap och mörka hemligheter i det förflutna, men också en varm berättelse om familj, vänskap och förälskelse.

Christoffer Holst

Det andra inte ser

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

Smygläs ett kapitel ur spökrysaren, Det andra inte ser

Christoffer Holst är tillbaka med en ny spökrysare för unga vuxna. Det andra inte ser är en nervkittlande historia om galenskap och mörka hemligheter i det förflutna, men också en berättelse om familj, vänskap och förälskelse.

”Adrenalin är härligt!”

Författaren Christoffer Holst är aktuell med Väntar tills natten kommer, en skräckis för unga vuxna.