bok

Glad sommar

Läckra bakverk och lata dagar

Clara Lidström

Författare

Annakarin Nyberg

Författare

Beskrivning

2017-05-16
Svenska

Författare

Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Formgivare omslag

Mikael Engblom

Våren och sommaren är de härliga kalasens och utflykternas tid. Nu tar vi oss tid att packa fikakorgen med hembakat, sött och svalkande och beger oss ut. För som vi har längtat efter ljuset och lata dagar i värmen! Ibland tar vi oss faktiskt inte längre än till förstukvisten. Men att sitta där och sörpla saft och doppa nybakat i solgass kan vara nog så trevligt. Andra gånger går utflykten till en sommarauktion och då gäller det att packa korgen full med godsaker så vi orkar vara på hugget hela dagen.

I Glad sommar har Clara Lidström och Annakarin Nyberg samlat sina bästa somriga recept. En del har de bakat sedan barnsben, så som äppelkakan och chokladknapparna, andra är nya favoriter. Några gamla klassiker har också fått komma med, som veteskorporna och blåbärsbullarna. Just de recepten hittades i hundraåriga gammelmormor Gretas samlingar.

Dessutom tipsar Clara och Annakarin om vad du kan göra de dagar då sommarregnet smattrar mot rutan. Och för sommarens alla antik- och loppisbesök har de samlat sina allra bästa knep för att kunna göra riktigt bra kap!

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg är tillbaka med systerboken till God Jul. Här ligger fokus på att njuta av sommaren och allt som den bjuder på - och att göra det tillsammans med sina nära och kära.

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2017-05-16

Läsordning

0

Produktion

Papper

Träfritt obestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129701043

Antal Sidor

76

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

230

Vikt (kg)

0.419

Bredd (mm)

195

Format

Halvklot

Recensioner

tidningenkulturen.se

En livsbejakande hyllning till den ljusa årstiden. Fotona mellan recepten är helt underbara och boken fungerar ypperligt som ”blädderbok” eller bilderbok för att få upp humöret vilken regnig dag som helst”

 

Gör det själv

Om boken

Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och odla.

Den här boken innehåller listor, mallar, kalendersidor, mönsterpapper, klistermärken och några av de allra bästa tipsen, idéerna och projekten hämtade ur den populära steg-för-steg-serien. Här får du inspiration till att fortsätta skapa.

Så sätt igång och klistra, klipp och skriv egna listor och recept för att skapa din alldeles egna personliga bok.

Clara Lidström, Annakarin Nyberg, Katy Kimbell

Gör det själv

Relaterat

Nyheter

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Att tänka på när du går på auktion

Ska du på auktion i sommar? Här tipsar Annakarin Nyberg om hur du lyckas med att göra riktiga auktionsfynd.

Vi bjuder på ett recept från ”Barnens stora kokbok”

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg kommer äntligen med en ny kokbok där de samlar alla sina bästa recept från steg-för-steg serien.