bok

Utslängd från zoo

Megan Everett Skarsgård

Författare

Maria Nilsson Thore

Illustratör

Beskrivning

2017-08-30
Svenska
3-6

Författare

Megan Everett Skarsgård

Formgivare omslag

Emilie Ekström

Moster Meg är inte som andra vuxna. Hon håller hus lite överallt på jordklotet, sexåriga Emma tror att hon är något slags upptäcktsresande, eller kanske hemlig agent?
En dag ringer det på dörren och där står Moster Meg.
"Emma, sötis!" säger hon. "Skynda på nu, vi har massor att göra på zoo i dag!"
Det är bara för Emma att klä sig i den fula leopardtröjan som moster Meg räcker fram, sätta sig bakom henne på den gamla vespan och följa med. Men varför finns det en stor förbjudet-skylt vid zoo-entrén med moster Megs överkorsade ansikte på?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2017-08-30

Läsordning

0

Produktion

Papper

Arctic Volume White

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129700787

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

267

Vikt (kg)

0.402

Bredd (mm)

239

Hållbarhet

Recensioner

”Megan Everett Skarsgård berättar med friskt humör och glimten i ögat i sin debut som barnboksförfattare. Maria Nilsson Thores illustrationer tar god plats både på uppslagen och i berättandet. Helhetsbetyg: 4.” Ulf Malmqvist, BTJ

 

Ett super-duper-fantastiskt campingäventyr

Om boken

Några gånger om året kommer moster Meg på besök. Det brukar betyda att Emma måste följa med henne på något superduperfantastiskt äventyr, som moster Meg brukar säga. Emma tycker inte alls de där äventyren är så värst fantastiska, snarare tvärtom, men ordet nej existerar inte i hennes mosters värld. Den här gången har hon bestämt att de ska campa. Men varför kör de förbi campingplatsen och rakt ut i vildmarken? Anar Emma en överkorsad bild på moster Meg vid campingplatsens entré?

Megan Everett Skarsgård är filmproducent och manusförfattare. Historierna om moster Meg kom till efter ett misslyckat försök att få sitt syskonbarn att pröva på lite galna saker som hon själv hade velat vara med om som ung.

I perfekt samklang med historien är Maria Nilsson Thores varma humoristiska bilder och Lotta Olssons svängiga svenska språkdräkt.

Om Utslängd från Zoo:
"Befriande fri från pekpinnar, stereotyper och normalitet. Det känns härligt att spinna loss långt från regler och utmana bekvämlighetszonen, men man påminns ändå om hur viktigt det är med balans mellan det kittlande äventyret och det trygga i det vanliga normala."
Barnboksbloggen

"Megan Everett Skarsgård berättar med friskt humör och glimten i ögat i sin debut som barnboksförfattare. /... /Maria Nilsson Thores illustrationer tar god plats både på uppslagen och i berättandet. Gestaltningen av de båda olika temperamenten görs med både humor och värme."
BTJ

Megan Everett Skarsgård, Maria Nilsson Thore

Ett super-duper-fantastiskt campingäventyr

 

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

”Varför badar du med kläderna på, farbror Melker?”

Välkommen tillbaka till Saltkråkan! Till skärgårdsidyll och sommaräventyr med Pelle, Tjorven, Båtsman, Melker och de andra. Från Astrid Lindgrens älskade berättelser om livet på den lilla ön kommer nu en tredje bilderbok. För illustrationerna står återigen Maria Nilsson Thore, en av Sveriges främsta bildberättare.

Egensinniga Astrid är tillbaka!

Viljestarka Astrid är tillbaka. Den här gången rymmer berättelsen allt från en bästis som sviker till engagerade spioner som inte skyr några medel!

Tjorven och de andra saltkråkorna är tillbaka!

Nu kommer ett nytt äventyr ur Astrid Lindgrens älskade berättelser om livet på Saltkråkan och den här gången ska familjen Melkersson fira vår ute på ön. För illustrationerna står återigen Maria Nilsson Thore, en av Sveriges främsta bildberättare.

En bok blir till!

Hur gör man egentligen en bok? Hur kommer texten och bilderna in på sidorna? Hur trycks boken och vem ritar illustrationerna?

”Jag har lånat rätt friskt från min egen uppväxt”

Charlotta Lannebo och Maria Nilsson Thore gjorde tillsammans de hyllade böckerna om Lilla E. Nu är de tillbaka med en ny serie om den envisa åttaåringen Astrid.