Omslagsbild: Tio vilda hästar firar jul


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2017-10-13
Recensionsdatum: 2017-10-21
ISBN: 978-91-29-70096-1

Tio vilda hästar firar jul

Nu är det jul och Tio vilda hästar bjuder in till en hejdundrande julfest. Fullt med roliga aktiviteter och bestämd julmeny. Men inga djur gillar exakt samma sak som hästarna. Maskar kan inte leka hoppa bock eller kasta hästskor, räven vill inte ha nåt mys, älgen har andra planer och fiskarna gillar inte land, så alla tackar nej till julkalas. Hästarna Doj-doj, Dolanga, Rataplan, Pistage, Minus och de andra deppar. Men så kommer de på att julen handlar ju om vänskap och att alla får vara som de vill. Och så bjuder de tio vilda hästarna in till ett nytt kalas där alla får vara som de är och fira julen som just de gillar bäst.

Mer om författaren
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017

Debuterade vid 25 års ålder som romanförfattare på Norstedts. Ville så gärna sjunga och tänkte att "skriva kan man göra när man blir äldre."
Blev äldre och skrev min första barnbok om hur man gör när man sjunger. Har sedan skrivit rim ramsor sånger och faktaböcker om bl a teater och cirkus.

Fick barn som tur var - det blev sent - och låter min sons utveckling spela största rollen i min fantasi.
Första boken om Ole handlar om ett nattligt besök på Astrid Lindgrens sjukhus. Rimsagan Barnvagnsgaloppen berättar om en rolig promenad till dagis. Klimatboken som kom hösten 2008 försöker svara på barnens frågor om klimathotet som de vuxna pratar om. Numera slänger vi oftast rätt saker i soporna, lär oss se om inte i mörker så i alla fall i skymning och tar sockorna på inomhus.

I år är det dags för trafiken. Enkla tydliga regler som barn lätt kan lära sig. Och lika lätt glömma bort. Min son rusar över gatan utan att se sig om trots att jag ju sagt! Därför införde Jeanette och jag en "morot" i form av ett klistermärke längst bak i boken. Första trafikmärket får man när man gör som barnen gör i boken.
 Numera heter det  "Mamma jag vill ha det där trafikmärket!" "Stanna och se dig för då," säger mamma såklart.
Förutom trafikmärke ville han ha en hamster. Hur det gick med den har jag stoppat in i den andra boken om Ole. Ole får en hamster.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår