Omslagsbild: För att väcka hon som drömmer


Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2017-08-18
Recensionsdatum: 2017-08-26
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-70186-9

För att väcka hon som drömmer

Vad gör du här? sa Marcus argt.
Gömmer mig , sa Josefin innan hon hann tänka sig för.
För vadå?
Hon ryckte på axlarna för vad skulle hon säga?
Livet. Allt som gör så satans ont. Du då?

Josefins mamma blir svårt sjuk och plötsligt är livet så mycket svårare. Varken Josefin eller hennes familj vet riktigt hur de ska leva i den nya tillvaron. I kyrkan som familjen tillhör finns en fristad: radiostudion. Dit går hon när allt är på väg att koka över. Där finns också Marcus. Han blir hennes andningshål, en person som faktiskt förstår hur hon har det, och som hon vågar öppna sig för. Hon berättar om sin mamma, om sina religiösa grubblerier, om skulden hon känner över att mamman är sjuk, om sin strävan efter att vara perfekt. Det kommer också en ny tjej till klassen, Veronika. En tjej som är precis tvärtemot Josefin, som vågar utmana henne.

Mer om författaren
137 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017

NYHETER

Johanna Nilsson får Borlänge kommuns kulturpris 2017

Författaren får priset för att ”hon har inspirerat oerhört många barn och unga till både läsning och att själva skriva”.

Foto: Magnus Liam Karlsson

Johanna Nilsson nominerad till Augustpriset

Idag har årets nomineringar till Augustpriset tillkännagivits. Johanna Nilsson är nominerad i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok 2017 för sin bok För att väcka hon som drömmer.

Johanna Nilsson är född i Uppsala 1973 och uppvuxen i Borlänge. Hon bor sedan många år i Stockholm. Hennes första roman Hon går genom tavlan, ut ur bilden, gavs ut 1996. 2001 kom hennes första barnbok, Robin med huvan, som också Augustprisnominerades. Sedan dess har Johanna Nilsson skrivit en rad romaner för unga och vuxna. För att väcka hon som drömmer Augustprisnominerades 2017.

Priser och utmärkelser:

Wahlström & Widstrands litteraturpris (Pär Westberg-priset), 2004
Karin Boyes litterära pris, 2005
Stockholm Läser-priset, 2006 (för De i utkanten älskande)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår