Omslagsbild: Stjärnorna ser likadana ut överallt


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2018-09-14
ISBN: 978-91-29-70271-2

Stjärnorna ser likadana ut överallt

”Det är både glädjande och hjärtskärande att läsa Marjan Svabs och Saga Bergebos bilderbok Stjärnorna ser likadana ut överallt.”
Gunilla Brodrej, Sydsvenska Dagbladet

Hala måste lämna sitt hem. Hennes föräldrars stad bombas sönder och de flyr, flyr på lastbilar och med båt. Hala längtar hem och tittar på stjärnorna, saknar apelsinlundslukten och mormor och morfar men inte bombljuden. Halas familj kommer till Sverige och får nya vänner.

I Stjärnorna ser likadana ut överallt skildrar journalisten Marjan Svab en flyktresa för en femårig tjej och med detaljer och känsla får vi i Saga Bergebos bilder verktyg för att prata med barnen om världen och oss själva i den.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: juni 2019

SENASTE RECENSIONERNA

"En hjärtskärande saga att samlas runt och tala om" - Gunilla Brodrej
"Stjärnorna ser likadana ut överallt är en inkännande och poetisk beskrivning en familjs flykt från kriget utifrån en femårig flickas perspektiv. Bilderna är otroligt uttrycksfulla och förstärker framförallt känslolägen samt den poetiska tonen. Helhetsbetyg: 5." – Birgitta Mark,
BTJ

NYHETER

Marjan Svab kan vinna Slangbellan

Marjan Svab är nominerad till debutantpriset Slangbellan för sin och Saga Bergebos ärliga och hoppfulla bok om ett barns flykt undan krig.

Foto: Tom Wall. Illustration: Saga Bergebo

Illustratören Saga Bergebo vinner Ung Svensk Form 2019!

Barnboksdebuterande illustratören Saga Bergebo, vinner Ung Svensk Form 2019 för boken Stjärnorna ser likadana ut överallt. De vinnande bidragen ställs ut på ArkDes i Stockholm. Sedan följer turné.

Illustratör: Saga Bergebo

”Skulle jag gömma eller berätta för min dotter?”

Marjan Svab debuterar med Stjärnorna ser likadana ut överallt, en bok om ett barns flykt från krig.

Foto: Tom Wall
Se fler nyheter

Marjan Svab född 1968 och verksam i Helsingborg som journalist på Helsingborgsdagblad sedan många år. Stjärnorna ser likadana ut överallt är Marjans debut.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår