bok

Ninas sommarlov

Emi Gunér

Författare

Loka Kanarp

Illustratör

Beskrivning

2018-05-21
Svenska
6-9

Författare

Emi Gunér

Illustratör

Loka Kanarp

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Nina ska äntligen ha sitt första riktiga sommarlov. Det mellan förskoleklass och ettan. De första två veckorna går hon på sommarfritids, men sen börjar sommaren på riktigt!

Det här är berättelsen om att fira midsommar och lägga sju sorters blommor under kudden. Om att sova i sovsäck på balkongen med sin allra bästa kompis. Bråka med ett syskon sådär som man bara gör när man är ledig tillsammans under lång tid. Om att drabbas av sommarmelankoli - det som händer när världen är så vacker att sjuårshjärtat nästan går sönder. Och om att kanske, kanske få ta hand om en hund alldeles själv.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Nina

Publiceringsdatum

2018-05-21

Läsordning

4

Produktion

Papper

Amber Graphic

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129706468

Antal Sidor

135

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

217

Vikt (kg)

0.424

Bredd (mm)

161

Recensioner

Kommunalarbetaren

"Fina skildringar av tankar kring varför det är viktigt att lägga sju sorters blommor under huvudkudden på midsommarafton, Ninas glädje över att få ta hand om en hund och hennes förtjusning över att plocka smultron till en överraskningstårta till sin mamma. Det är i de små detaljerna som styrkan i berättelsen ligger."

Prickiga Paula

”Äntligen en ny Ninabok! Loka Kanarps bilder förstärker allt som är bra med Nina. Perfekta högläsningsböcker för stora och små.”

BTJ

”…äkta och härligt. Detta är en trevlig bok, en perfekt högläsningsbok för äldre förskolebarn eller barn i förskoleklassen. Helhetsbetyg: 4” - Solveig Lidén.

 

Ninas syskonbok

Om boken

Äntligen har det börjat - Ninas liv som storasyster! Tyvärr är det inte bara så härligt som hon tänkt sig. Elji gör knappt annat än äter, skriker och sover men ändå tycker alla att han är SÅ fantastisk. Nina verkar det inte vara någon som tänker på, fast hon gör så mycket mer.

Det här är berättelsen om hur det är att plötsligt få en bebis i familjen. Det handlar även om kusiner och viljan att leka med dockor fast man känner att man kanske börjat bli för stor för det, rymden, att rocka sockorna, önskelistor, rabiesormar och ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.

Perfekt för högläsning!

Ninas syskonbok är den sjätte fristående boken om Nina.

"Emi Gunér skriver drama så att alla kan känna igen sig. Det är relationer, kompisar, familj och prick alla känslor mellan lycka och sorg men går igenom en helt vanlig vecka i livet. Fint och lyhört."
Johanna Lindbäck, Expressen

Emi Gunér, Loka Kanarp

Ninas syskonbok

 

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

Ny bok om barnens favorit Nina – perfekt för högläsning

Ninas syskonbok är berättelsen om en lillasyster som blir storasyster. Och om kusiner, kompisar, rymden, ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.

Ny bok i succéserien om Nina!

Nu kommer den femte fristående boken om Nina, den egensinniga och påhittiga tjejen som älskas av många läsare. Nina-böckerna är de ultimata första kapitelböckerna fyllda med vardagsdramatik och med stor igenkänning för både barn och föräldrar. Illustrationerna står Loka Kanarp för som bjuder på en härlig färgexplosion.

”Åren mellan fem och åtta är otroligt spännande”

Emi Gunér är copywriter, översättare, skribent och barnboksförfattare. Nu kommer hennes tredje bok om Nina – en karaktär som blivit något av en favorit hos de yngre läsarna.