Omslagsbild: Ninas sommarlov

Bokserie: Nina (del 4)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2018-05-24
Recensionsdatum: 2018-06-09
ISBN: 978-91-29-70646-8

Ninas sommarlov

Nina ska äntligen ha sitt första riktiga sommarlov. Det mellan förskoleklass och ettan. De första två veckorna går hon på sommarfritids, men sen börjar sommaren på riktigt!

Det här är berättelsen om att fira midsommar och lägga sju sorters blommor under kudden. Om att sova i sovsäck på balkongen med sin allra bästa kompis. Bråka med ett syskon sådär som man bara gör när man är ledig tillsammans under lång tid. Om att drabbas av sommarmelankoli - det som händer när världen är så vacker att sjuårshjärtat nästan går sönder. Och om att kanske, kanske få ta hand om en hund alldeles själv.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Charlotta Jonsson
Utgiven: juni 2018

SENASTE RECENSIONERNA

"Fina skildringar av tankar kring varför det är viktigt att lägga sju sorters blommor under huvudkudden på midsommarafton, Ninas glädje över att få ta hand om en hund och hennes förtjusning över att plocka smultron till en överraskningstårta till sin mamma. Det är i de små detaljerna som styrkan i berättelsen ligger."
Kommunalarbetaren
"Äntligen en ny Ninabok! Loka Kanarps bilder förstärker allt som är bra med Nina. Perfekta högläsningsböcker för stora och små."
Prickiga Paula
”…äkta och härligt. Detta är en trevlig bok, en perfekt högläsningsbok för äldre förskolebarn eller barn i förskoleklassen. Helhetsbetyg: 4” - Solveig Lidén.
BTJ

Emi Gunér, född 1971, är copywriter, översättare, skribent och barnboksförfattare. Hennes serie om Nina används i många förskole- och lågstadieklasser som högläsningsbok och som en del av värdegrundsarbetet. Emi Gunér bor högst upp i ett höghus i Stockholm tillsammans med man och tre barn.

Gunérs debut, Ett väldigt bra litet djur, utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett prisbelönt läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår