Omslagsbild: Stig


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2018-01-12
Recensionsdatum: 2018-01-20
ISBN: 978-91-29-70779-3

Stig

Det här kanske ser ut som en vanlig fiskpinnemiddag. Alla äter fiskpinnar och Sofia berättar ett nytt pruttskämt. Men en sak är väldigt fel. Titta på den röda stolen. Ser du hålet där? Det var där Stig brukade sitta.

En vacker och tänkvärd berättelse om att förlora någon som står en nära. En bok som tar barnets känslor på allvar och inte ryggar från ett svårt ämne. En bok att läsa tillsammans och prata om, och som stannar kvar i tankarna långt efter att den är utläst. Annica Hedin och Per Gustavsson har skapat stor bilderbokskonst om ett viktigt ämne som berör många barn och deras föräldrar.

Mer om författaren
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2018
"Stig är en bok att läsa och prata om efteråt. Berättelsen är trots ämnet hoppfull, dessutom lättbegriplig och tydlig. Bilderna är i högsta grad till bidragande till helheten, medmänskliga och fulla av vänlig humor. Ett suveränt konstnärligt samarbete mellan text och bild! Helhetsbetyg: 5" - Gunnar Åberg.
BTJ
”En fantastiskt fin berättelse om tomrummet som uppstår när en älskad person dör.” Anna Matzinger
Vi föräldrar
”En gripande och viktig bok som tar barnet på allvar och dröjer sig kvar.”
Smålandsposten
"Stig är en tung och lätt bok samtidigt. Den vågar visa lidandet och ensamheten, men den lämnar inte läsaren i sticket."

NYHETER

Per Gustavsson vinnare av Heffaklumpen

Motiveringen lyder: ”Från ljusaste ängar till mörkaste rymder utmanar hans bilder gränserna för vad våra prinsar och prinsessor kan göra, hur fritt de kan leka och hur djupt de kan tänka.”

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Böcker till tröst

Vårt behov av tröst är omättligt, skrev en gång Stig Dagerman. Livet rymmer både glädje och sorg och ibland behöver vi, unga som gamla, ord och berättelser som kan förmedla hopp och meningsfullhet.

Illustratör: Per Gustavsson
Se fler nyheter

Annica Hedin växte upp i Kvibille på halländska landsbygden, men bor sedan 25 år i Stockholm. Där arbetar hon som frilansskribent och har tidigare skrivit en lång rad läroböcker för låg- och mellanstadiet. Hon debuterade 2018 med den uppmärksammade bilderboken Stig, illustrerad av Per Gustavsson.

Så här säger Annica om bilderboken Dom som kallas vuxna: 
Det konstigaste med att bli vuxen var att upptäcka att jag var samma person. Lite klumpigare men annars samma. Jag som gått och trott att som vuxen skulle jag minsann ha stenkoll på allt. Vara trygg som en ko, aldrig tvivla, aldrig få hjärtsnurp och kunna ratta en bil med vänsterhanden. Så blev det ju inte alls. Och det är jag väldigt glad för.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.