Omslagsbild: Systrarna av Silverdalen


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2018-05-24
Recensionsdatum: 2018-06-02
ISBN: 978-91-29-70002-2

Systrarna av Silverdalen

Jag borde förstått att den inte fanns på riktigt. Den där världen där min tvillingsyster bodde. Ändå hittade jag dit tillslut.

Ylva-li har aldrig haft någon riktig vän. Någon som förstår så där bra som bara en bästis kan göra. En sådan vän som man läser om i sagorna.

När klassen samlats för att titta på solförmörkelsen blir Ylva-li lockad in i skogen av en gestalt i en gammeldags klänning. Plötsligt är marken snötäckt. Och skolbyggnaden är annorlunda. På utsidan ser den likadan ut men när hon öppnar dörren till klassrummet finns där inte längre bänkar. Rummet är fyllt av prydliga rader med sängar. Och längst in, i en av sängarna, rör sig någon. En flicka i hennes egen ålder. Barbro. Flickorna blir oskiljaktiga. Det är bara det att Ylva-li har hamnat i 1945. Kriget pågår och något hemskt har hänt på skolan. Skolan, som nu är ett internat för föräldralösa flickor. För att Ylva-li ska lyckas ta sig tillbaka till sin egen tid behöver hon lösa ett mysterium. Det handlar om gestalten i skogen. Och det är bråttom.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018

SENASTE RECENSIONERNA

"Pascale Vallin Johansson lyckas knyta band över tiden tillbaka till Astrid Lindgrens författarskap.”
"En vacker berättelse om vänskap och om att våga. Varje kapitel börjar också med en stämningsfull illustration av Lina Boden... Man dras verkligen in i berättelsen och får smått uppleva 1945 också."
Barnboksfamiljen
"Systrarna av Silverdalen som jag tycker om er, Ylva-Li och Barbro så fin er vänskap är. Kopplingarna till Astrid Lindgren och Allra käraste syster gillar jag mycket."
Prickiga Paula
"En välskriven historia. En lågmäld och finstämd historia, befriad från action men inte från spänning och dramatik. Helhetsbetyg: 4" - Nils Åhnland.
BTJ

NYHETER

"Det var en flicka på ett svartvitt fotografi som drog in mig i historien"

Nu är författaren bakom Amargitrilogin tillbaka med en spännande berättelse om stark vänskap som kan förändra allt. Inspiration har hon hämtat från en historisk plats; ett hem för föräldralösa flickor.

Foto: Peter Jönsson
Se fler nyheter

Jag har varit en bokslukare sedan jag lärde mig att läsa. Spännande mysterier och magiska historier var tidiga favoriter och realistiska böcker om orättvisor kom vart efter. Därför var det självklart för mig att min första helt egna bokserie, Amargitrilogin, skulle blanda realism med ett spännande magiskt äventyr. Det sumeriska ordet amargi är det första ordet man känner till för frihet, och det är kampen för friheten som jag skildrar i böckerna.

Jag skriver också manus för teve och är bland annat en av skaparna till julkalendern Superhjältejul som vi sedan knoppade av till två böcker om MegaVega och SuperNova. Det som engagerar mig är frågor som rör barns rättigheter och existentiella ämnen. I ett projekt för barn som har allvarligt sjuka föräldrar har jag skrivit kortfilmsmanus för ungdomar och en barnbok för yngre barn. Berättelserna handlar om hur tufft det kan vara när man har en förälder som är sjuk, men samtidigt också hur det kan kännas bättre om man bara vågar prata med varandra.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.