Omslagsbild: Enhörningen Aurora


Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2018-06-22
Recensionsdatum: 2018-06-21
ISBN: 978-91-29-70337-5

Enhörningen Aurora

Aurora heter en enhörning som är nio år gammal. Hon har ingen smartphone för det är så svårt att använda den med hovar. Tillsammans med sina vänner bor hon i en förtrollad skog. En dag bestämmer de sig för att ha en tävling för att se vem som skjuter finast magistråle med sitt enhörningshorn. De skjuter färgsprakande strålar med mönster av stjärnor, blommor och kakor. Men när  Aurora vinner tävlingen, blir hennes kompis Sylvia arg, och bestämmer sig för att hämnas. Nästa dag säger Sylvia att Aurora förtrollat hennes magistråle så att hon skulle förlora, och Auroras vänner vänder sig emot henne. Förtvivlad rymmer hon ut i skogen, och träffar en gammal grip som är beredd att hjälpa till.

Enhörningen Aurora är en rolig och spännande seriebok om vänskap, enhörningar, magistrålar och om hur viktigt det är att stå på sig. Illustratören Hedvig Häggman-Sund har skapat en färgsprakande värld där vad som helst kan hända.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"En klassisk barnberättelse om avundsjuka och vänskap." – Henrik Halvarson.
BTJ

NYHETER

Seriefrossa i vår: 3 x boknyheter och 2 x events

I vår bjuder vi på riktig seriefrossa. Tre fina nyheter på bokhyllan - dessutom möter du våra författare och tecknare på de stora serieevenemangen i maj.

Se fler nyheter

Hedvig Häggman-Sund har jobbat som illustratör sedan 2004 och har tecknat för bland annat serietidningar, böcker, spel och animerad film, bland annat med uppdrag från Netflix och Universal Pictures. Hon delar sin tid mellan Göteborg och Malmö och har pojkvän, katt samt ett illustrationskonto på Instagram med 225 000 följare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår