Omslagsbild: Note to self: Rutiga byxor funkar inte här

Bokserie: Note to self (del 1)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2018-06-08
Recensionsdatum: 2018-06-21
ISBN: 978-91-29-70789-2

Note to self: Rutiga byxor funkar inte här

Att flytta från Linköping till Lidingö, en tjusig Stockholmsförort, när man ska börja sjuan är inte så okomplicerat som Ottilia hade trott. Ny i klassen, med världens mest pinsamma adress och rutiga byxor tar hon klassen med storm. Bokstavligt talat. Det där med att vara sig själv verkar inte vara något vinnande koncept på den här skolan. Men när skolan är slut för dagen bloggar Ottilia glatt om alla snygga killar som är väldigt intresserade av henne, om alla roliga klasskompisar som bara vill hänga, om sin sjukt skämmiga mamma och sin överperfekta storebrorsa.

Visst finns det en och annan av hennes gamla kompisar som är ganska skeptiska när hon brer på om roliga fester, galna lärare och en äkta sagobal med långklänning, styrdans och limousin, men det mesta är ändå nästan sant.

Tänk Bridget Jones som 13-åring, korsad med Sune, och som utspelar sig på Solsidan då har du Ottilia, en riktig anti-hjälte som kommer att locka till många skratt.

Note to self: Rutiga byxor funkar inte här är första boken i en serie. 

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Emma Peters
Utgiven: december 2018
"en av de charmigaste böcker jag läst på länge." "Författarna har lyckats med konststycket att skriva en både smart och underhållande bok, som driver med världen utan att bli flamsig. Det här är bra underhållning och sådana böcker behövs verkligen." 
Enligt O
"Det här en alldeles underbar bok som får en på bra humör!"
Bubblan i bibblan, by Veronica
"En härlig bok, jag skrattade högt flera gånger och skulle gärna bli vän med Ottilia… Jag kommer att kasta mig över bok två som redan finns ute."
Arthurillersbok
"Befriande! Ottilia är komisk, handlingen är rolig och språket är underfundigt."
PedagogCecilia

NYHETER

Lidingös Bridget Jones är tillbaka!

Ett kärt återseende med Ottiiilia – Lidingös Bridget Jones – i Abbe Wahlquists och Marie Hammars humoristiska barnbokserie ”Note to self”.

Se fler nyheter

Marie Hammar debuterar med den humoristiska boken Rutiga byxor funkar inte här tillsammans med sin syster Abbe Wahlquist. Marie är uppvuxen i Sundbyberg och på Lidingö. Hon är utbildad lärare och arbetar även som regissör för barn och vuxna i alla åldrar. Hon älskar dans, teater och idrott. Allra bäst trivs hon i sitt sommarhus i Roslagen. Debutboken Rutiga byxor funkar inte här följs i höst av Vintersport går bort. Här fortsätter vi följa den oemotståndliga Ottilia som lyckas hamna i de mest pinsamma situationer.

Mer om författaren

Abbe Wahlquist debuterar med sin första bok Rutiga byxor funkar inte här tillsammans med sin syster Marie Hammar. Abbe är född och uppvuxen i Sundbyberg och på Lidingö. Hon har utbildats på bland annat Karolinska Institutet men har även jobbat inom showbiz under många år. Nu skriver hon manus till böcker och långfilm på heltid.

Abbe har en stor passion för natur och då framför allt havet och trivs bäst på sommarstället i Roslagen där hon gärna sitter och skriver. Hon älskar att rida och att sjunga, helst på en och samma gång. Vintersport går bort är den andra boken i serien om härliga Ottilia.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.