Omslagsbild: Berättelsen om Sverige


Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2018-08-22
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-71049-6

Berättelsen om Sverige

en bok om demokrati

Vem tror på en ung kille utan framtidsplaner som hänger för mycket på Flashback? Algoritmerna rangordnar ditt sökresultat på Google och ditt flöde på Facebook, kan de här filterbubblorna ge oss helt skilda världsbilder? Vilken betydelse får rörelser på sociala medier som #metoo och den arabiska våren? Varför råder det ett sådant politikerförakt?

Utanförskapet finns på många plan idag. Många unga upplever att deras vardag inte är lika mycket värd som andras, i andra miljöer. Ofta är likheterna mellan de som växer upp i mindre bruksorter och de som växer upp i den så kallade förorten stora.Patrik Lundberg tar läsaren i handen och reser med oss genom nutidens Sverige. Vi får ta del av ett land i förändring och ges flera skildringar av hur demokratins grundpelare utmanas. För vad betyder det egentligen för oss alla att leva i en demokrati, ett folkstyre? Varför är det viktigt med engagemang, att skapa sig en egen uppfattning om världen, att delta i samhällsbygget, att rösta?

Berättelsen om Sverige är läsning för alla unga, både för de som känner sig inkluderade i majoritetssamhället de som inte gör det. 

Mer om författaren

Patrik Lundberg bor i Malmö och jobbar som författare, journalist och föreläsare. Han är kolumnist på Aftonbladet och aktiv i adoptionsdebatten.

Gul utanpå är hans självbiografiska debut som författare. Boken nominerades till debutantpriset Slangbellan och till Skånskans kulturpris och belönades med Sölvesborgs kulturpris. 2014 släpptes Patrik Lundbergs andra roman, Onanisterna.

Priser och utmärkelser:

Sölvesborgs kulturpris (2013)
Nominerad till Skånskans kulturpris (2013)
Nominerad till debutantpriset Slangbellan (2013)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår