Omslagsbild: Mortina

Bokserie: Rys & mys (del 3)
Läsålder: 3-6

Översättare: Rebecka Wolff
Utgivningsdatum: 2018-08-06
Recensionsdatum: 2018-08-11
ISBN: 978-91-29-71112-7

Mortina

Ett helt vanligt zombiebarn

Mortina är ett helt vanligt zombiebarn. Hon är likblek i hyn, har utstående ögon och kan slita av sig huvudet och bolla med det om hon vill. Mortina bor i ett stort fallfärdigt spökslott tillsammans med sin faster Krypta och hunden Rabies, och hon har en önskan i världen - att få kompisar. Hennes faster tycker inte att det är någon bra idé, men Mortina ger inte upp. På något sätt måste det gå. Och när det blir halloween ser Mortina sin chans. Då ser ju alla ut som hon!

Pricken möter Tim Burton möter familjen Addams! Mortina är först ut i vår serie med alldeles lagom läskiga bilderböcker för ganska små läsare. En perfekt blandning av rys och mys!
 

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: augusti 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”'Mortina, ett helt vanligt Zombiebarn' av Barbara Cantini är en rolig, rikt och finurligt illustrerad bilderbok om vänskap och rätten att få vara annorlunda tillsammans.”
Södermanlands Nyheter
”En härligt läskig bok som också handlar om att få vara sig själv, även om man inte är som alla andra och vad lite humor kan göra för att överbrygga skillnader.”
Kulturnytt i P4
"Boken om Mortina är fantastiskt väl tecknad och mycket väl berättad." /Widar Andersson
Folkbladet
"Mortina – ett helt vanligt zombiebarn är en spännande feelgoodbok för de yngre. Vilken rolig berättelse, här finns både värme och humor. Helhetsbetyg: 5." – Ewa Wendt,
BTJ

NYHETER

Pricken möter Tim Burton möter familjen Addams

Mortina är ett vanligt zombiebarn som bor i ett hemsökt kråkslott och lyssnar på olycksbådande musik. I den nya boken om Mortina försvinner faster Krypta samtidigt som som ett mystiskt kalas drar igång. Vad är det som händer? Roligt och rys i perfekt blandning!

Fotograf: Viarossi
Se fler nyheter

Barbara Cantini har arbetat som illustratör i teater- och tevevärlden innan hon började skriva och illustrera egna bilderböcker. Böckerna om Mortina har fått ett fantastiskt mottagande i Italien och har översatts till ett flertal språk.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår