Omslagsbild: Brottsligt


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2018-11-02
ISBN: 978-91-29-70840-0

Brottsligt

Varför begås brott och vad har det för konsekvenser? Brottsligt är barnens egna bok om brottslighet. Här får du veta vad man får och inte får göra, hur polisen och rättsväsendet arbetar med att lösa brott, vad man kan göra om man blir utsatt för brott, vilken typ av straff som väntar den som begår ett brott och även hur en brottsling själv tänker och känner. Dessutom får vi följa med och se hur olika typer av poliser arbetar.

Brottsligt bygger på den populära tv-serien med samma namn som visades på Barnkanalen hösten 2017.

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Både spännande och allvarsamt lärorikt.”
Femina

NYHETER

Möt brottsoffer, brottslingar och poliser i ny bok

Programledaren Sofia Rågenklint debuterar som författare. Boken Brottsligt bygger på den populära tv-serien med samma namn, som har sänts på Barnkanalen i SVT.

Se fler nyheter

Sofia Rågenklint är född 1974 i Skövde men uppvuxen i Dalarna. Sofia är ett välkänt ansikte för både barn och vuxna då hon genom åren lett en mängd olika tv-program. Djursjukhuset, Auktionssommar, Första hjälpen, Söndag med Sofia och Brottsligt för att nämna några. Nu debuterar hon som författare med boken Brottsligt som bygger på barnprogrammet med samma namn och som vi kunnat se på Barnkanalen i SVT.

I boken Brottsligt hoppas Sofia att på ett intressant och spännande sätt kunna besvara barnens alla frågor och funderingar kring just brottslighet. Och, inte minst, ge alla föräldrar chansen att diskutera dessa viktiga ämnen tillsammans med sina barn.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.