Omslagsbild: Drottningens återkomst

Bokserie: Spegelsspelet (del 1)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2018-09-14
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-70841-7

Drottningens återkomst

"Det var någon borta vid cykelstället. En liten gestalt insvept i något ljusbrunt. Hilja! Teas hjärta tog ett skutt. Hastigt drog hon upp huvan och skyndade över skolgården.

Hilja var sig lik: samma toviga hår och slitna sjal, som egentligen var hennes vingar, svept runt den magra kroppen. Hon smålog osäkert. 'Kan du följa med mig tillbaka? Nu på en gång.'"

Tea är tillbaka i människornas värld, men hon saknar Landet på andra sidan. Allt är frid och fröjd där nu när Skuggans makt är bruten, men Tea hör inte av sina vänner trots att de lovat varandra att hålla kontakten.

Men så en dag dyker hon upp igen, ängeln Hilja, och återigen behöver hon Teas hjälp. Det blir starten på ett alldeles nytt äventyr i det magiska landet som befolkas av allehanda sagoväsen: skednäsor, olyckskorpar, pepparkakshäxor och kända sagoprinsessor.

Den här gången handlar det mer om Hilja. Hon är satt att vara änglavakt över Sagoslottet där Snövit bor, och oroande saker är i görningen. Det verkar som om prinsessans onda styvmor på något sätt har återvänt. Men vem är det som hjälper henne? Samtidigt går rykten om att vaktelfolkets barn rövas bort.

Tea, Hilja och Utzi måste ta reda på hur allt hänger ihop, rädda vaktelbarnen och stoppa den onda drottningen från att återta makten ...

Drottningens återkomst är den första delen i duetten Spegelspelet, som utspelar sig i samma sällsamma värld som Skuggspelet.

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
109 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Mangold gräver i den allmänna sagoskatten och blandar den med egna figurer och fantasier. Äventyret är ett mysterium, där man hittar fler ledtrådar än svar. Drottningens återkomst är en bra och härlig fantasyskildring för bokslukaråldern. Helhetsbetyg: 4.” – Anna-Karin Närkling,
BTJ

”Vem skriver du för?” brukar folk fråga. ”Vadå, vem? Jag bara skriver!”
Så är det, jag bara skriver och sedan råkar det passa för en viss åldersgrupp. Ofta barn i slukaråldern, åtta till tretton år ungefär, men på senare tid även för yngre barn.

Så här i backspegeln kan jag se att det finns en röd tråd genom mitt författarskap och det är folktro, fantasi och magi. Först skrev jag serien Landet Innanför, som egentligen var ett återbesök i mitt eget barndomsland. Så är det väl ofta med oss barnboksförfattare?

Jag växte upp i Södermanland, nästan mitt ute i skogen. Det var en fri tillvaro, vi barn hade stora revir i hagar hos hästar och kor eller bland grankojor och i klätterträd. I skogen bodde trollen och fast vi visste att de inte fanns på riktigt så gömde de sig bakom buskar och stenar. Vi hade en hustomte, så klart, och man fick inte hälla ut vatten intill huset, för där under bodde vättarna.

De tre böckerna i serien Magiska tecken utspelar sig istället i staden, men i en annan tid. Att skriva dem var ett sätt att verkligen lära känna Göteborg, som har varit min hemstad hela mitt vuxna liv. Ofattbart mycket har förändrats sedan mitten av 1800-talet, ändå tycker Samuel att han lever i en modern tid då samhället utvecklas snabbt. De magiska tecknen kan dyka upp var som helst, bara man ser dem. Och då som nu tar vi människor till besvärjelser och magiskt önsketänkande när det kniper.

Min senaste hjältinna heter Vilma och är lite yngre än de tidigare. Hon råkar få med sig en vätte i ryggsäcken efter ett besök på landet. Det är på sätt och vis en logisk fortsättning på berättelsen om Landet Innanför, där jag undersökte vad som egentligen har hänt med folktrons olika väsen. Vättarna hittade inte riktigt någon plats att bo på där, så vart hade de tagit vägen? Jo, eftersom de behöver bo i människors närhet har de förstås flyttat till staden!

Maud Mangold är bosatt i Göteborg och skriver på heltid.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.