Omslagsbild: Moder Justitia


Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2018-09-21
ISBN: 978-91-29-71073-1

Moder Justitia

rätt ska vara rätt

Det finns en särskild plats i helvetet
för kvinnor som inte hjälper varandra
(var det nån som sa)

Jag menar att:
Det finns en särskild plats i helvetet

För män som bara hjälper varandra

Där är det jävligt trångt.

Ida Eklöf är byråkraten som blev poet eller om det var tvärt om. Med tydlig feministisk profil och ett brinnande patos har hon redan lockat en stor läsekrets på Instagram under namnet Moder Justitia. Där presenterar hon sig som samtida aforistiker, satiriker och poet. Det är poesi i kort format. Med feminism, jämlikhet och rättvisa som drivkraft.

Moder Justitia är Ida Eklöfs debut.

Mer om författaren
139 kr Bok - Flexband
Utgiven: september 2018
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018

SENASTE RECENSIONERNA

"Det är lätt att bli kär i dessa dikter och roligt att känna hur Eklöf leker med klanger, ord och betydelser. Det är vasst och mycket bitskt rakt igenom och faktiskt också mycket humoristiskt. Helhetsbetyg: 4" – Staffan Engstrand,
BTJ

NYHETER

Vasst, roligt, feministiskt!

Ida Eklöf är byråkraten som blev poet eller om det var tvärt om. Hon har redan lockat en stor läsekrets på Instagram under namnet Moder Justitia. Nu debuterar hon som författare – och svarar på 5 frågor om boken.

Se fler nyheter

Ida Eklöf är född och uppvuxen i Gimo, nordost om Uppsala. Efter ett decennium i Uppsala, för studier och arbete, bor hon i dag åter i Gimo, med partner och två barn. Hon arbetar som utvecklingsstrateg på kommunledningsförvaltningen i en medelstor kommun. Sen 2015 driver hon Instagramkontot Moder Justitia.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår