Omslagsbild: Hetare


Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2018-07-25
ISBN: 978-91-29-71153-0

Hetare

elva noveller som känns
Jag hade onanerat mig igenom tre fjärdedels år med hjälp av bildmaterial som kommit till mig en julaftonsnatt. En hemlig film där jag smög ut i skogen med en kille. Någon som drog i mig under tallarna. Där jag fick känna på hans hårda, buktande skrev. Mjukt manchestertyg med bred ådring i. Bilderna skrämde mig först. Jag vaknade rädd. Gommen ännu söt av seg kola och polkagris. Hade de rätt? De ett år äldre killarna i skolan som skrek bögjävel efter mig? Hade jag blivit sådan här för att de skrikit så högt?
Ur Piruett av Kristofer Folkhammar

Hetare handlar om hungriga blickar, bultande skrev, blossande kinder och ansträngd andning. Om den första kärleken som kan göra ondare än den vassaste knivsudd. Och om den renaste och skäraste lyckan. Om skuld och skam, om förbjuden kärlek och om snuskiga tankar som inte tål dagens ljus. Om när pulsen sticker iväg och huden knottrar sig bara för att huvudpersonen vet att det inte finns någon annanstans på denna jord som hen hellre vill vara i just detta exakta ögonblick.

Vi gav ett tiotal orädda författare uppdraget att skriva varsin berättelse. Kravet var att inte stanna utanför sovrumsdörren, utan följa med in och låta läsaren vara med. Resultatet blev en samling heta berättelser om sex. Om kärlek. Och om bristen på det samma. Medverkar gör Anna Ahlund, Saga Becker, Moa Eriksson Sandberg, Kristofer Folkhammar, Pernilla Gesén, Anna Jakobsson Lund, Eli Levén, Sebastian Lönnlöv, Sara Lövestam, Sara Ohlsson, Joel Mauricio Isabel Ortiz.
140 kr Bok - Flexband
Utgiven: juli 2018
119 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2018
”Låt tonåringar upptäcka den här boken”
Sydsvenskan
”Den sicksackar utan problem mellan vilt och upphetsande, kärleksfullt och ömt. Sin litenhet till trots rymmer denna bok väldigt mycket, vilket gör den till ett välkommet inslag bland ungdomsromanerna. Det är kärlek, som den ska vara.”
Fantasy Realm
”Kort sagt en erotisk novellsamling med hbtq-fokus som låter queera ungdomar vara i majoritet. Fint. Välbehövligt. Välskrivet.”
Romeo and Juliet Blog
”Hetare är en bok som verkligen behövs och gör mig avundsjuk på de som är unga idag.”
C.R.M. Nilsson

NYHETER

Hetare än hetast – ny novellsamling för unga!

Åtta orädda författare har skrivit varsin het novell, som tar med läsaren ända in i sovrummet.

Foto: Tanja Heffner
Se fler nyheter

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår