bok

Ett annat jag: Projekt Gemini

Carin Gerhardsen

Författare

Petter Lidbeck

Författare

Beskrivning

2019-04-09
Svenska
9-12

Författare

Carin Gerhardsen, Petter Lidbeck

Formgivare omslag

Niklas Lindblad

I en explosion i centrala Stockholm dör en trettonårig flicka. Hennes vänner, Amanda och Rasmus, klarar sig av en ren slump. Ändå är faran långt ifrån över. För det man först tror var ett terrorattentat visar sig snart vara del av en djävulsk plan. Och för Amanda har helvetet bara börjat ...

Storslagen debut av den nya duon Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck, som båda är författare till flertalet framgångsrika böcker. Ett annat jag: Projekt Gemini är deras första gemensamma bok, och här tas slukarläsaren med på en hisnande jakt runt hela Europa.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Zodiakserien

Publiceringsdatum

2019-04-09

Läsordning

1

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129714227

Antal Sidor

178

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.32

Bredd (mm)

155

Hållbarhet

Recensioner

Gotlands Allehanda

”Tappa-andan-spännande thriller för unga läsare.”

BokLus

”Det här är action på riktigt som passar perfekt på mellanstadiet. Slutet öppnar för en möjlighet till fortsättning, så låt oss hoppas att detta är den första av många fler spännande böcker om Projekt Gemini.”

Upsala Nya Tidning

”Projekt Gemini: Ett annat jag är ett äventyr som kan mäta sig med vilken actionserie på Netflix som helst. Boken innehåller flera mord och ett vetenskapligt projekt om genmanipulation av tvillingar, men är trots det grymma temat lättläst.”

Norra Skåne

”En bok för unga tonåringar, spännande till sista sidan.” Karin Anderberg

BTJ

”Slutresultatet är en intressant och fartfylld mellanåldersbok som många säkert kommer att sluka. Ett annat jag är som att läsa en spännande film! Helhetsbetyg: 4.” Fia Idegård

 

Olyckan

Om boken

Elsa och hennes kusin Signe ska vara hos farmor och farfar i skärgården i en hel vecka. Den härliga tillvaron med wakeboard och sol bryts tvärt när Signe och Elsa hittar en av grannarna död. Allt tyder på att hon har råkat ut för en olycka, men det är något som inte stämmer. Kan det finnas en mördare på ön? Elsa och Signe börjar nysta i fallet.
Stor spänning i Olyckan, den sjätte fristående delen om Signe Holm, barnens egen Sherlock Holmes. De två första böckerna i serien utsågs till Årets barndeckare 2020.

Petter Lidbeck

Olyckan

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

En rafflande och hårdkokt thriller av Gerhardsen & Lidbeck

Den prisvinnande deckarduon är tillbaka med tredje delen i den populära Zodiak-serien.

Petter Lidbecks Signe Holm-serie Årets barndeckare 2020!

Årets vinnare av Crimetime Award i fyra olika kategorier tillkännagavs under lördagen på Bokmässan Play.

Nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020!

Petter Lidbeck och Tobias Söderlund har båda nominerats till priset som delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!

Petter Lidbeck aktuell med ny bladvändare om AI

Den lite udda flickan Signe Holm är barnboksvärldens motsvarighet till Sherlock Holmes. I den tredje romanen om henne handlar det om spännande brott, AI och forskningsetik – allt presenterat i ett rappt tempo med kluriga ledtrådar.

Efterlängtad uppföljare i Zodiak-serien!

Ett bättre jag: Projekt Libra är den fartfyllda fortsättningen på författarduon Carin Gerhardsens och Petter Lidbecks hyllade spänningsdebut Ett annat jag: Projekt Gemini. Ett annat jag nominerades till Crimetime Award och Barnradions bokpris 2019, och vann Barnens romanpris i Karlstad 2019.