Omslagsbild: Hemliga Myran


Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2019-03-15
ISBN: 978-91-29-71353-4

Hemliga Myran

Det ligger en främling i soffan. Hon skriker och sover och bajsar och ibland vevar hon med armarna. Enligt mamma är hon superstark. Om hon ramlar ut från en helikopter kan hon hänga och dingla i ett rep utan att släppa taget.
- Allvarligt talat, tycker Myran.
Varför skulle en bebis åka helikopter.


Det är sommarlov och Myran åker till en stuga på landet med mamma, Jesper och sin splitternya lillasyster. I skogen träffar han en tjej som är full av hemligheter. Hon har armen i gips och heter Gloria, säger hon i alla fall. Men det är inte alldeles lätt att plötsligt vara storebror och dela mammas uppmärksamhet med ett skrikande, bajsande litet knyte. Myran längtar efter pappa i stan och efter sin kompis Diego. Och kanske känner Diego på sig det, för när allt är som krångligast kommer han och hälsar på. Som vanligt är han full av idéer och som vanligt blir det inte riktigt som Myran tänkt sig. Men det mesta ordnar sig ändå till slut.

De två första böckerna om Myran En Myras liv och Myran och gåtorna älskades av både läsare och kritiker, och den tredje och avslutande delen gör ingen besviken. Små och stora funderingar blandas och Emma AdBåges illustrationer passar på pricken till den roliga men samtidigt allvarliga historien om Myran och hans familj och vänner.

Mer om författaren
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gustaf Hammarsten
Utgiven: mars 2019
”Tredje boken om Myran, som egentligen heter Morgan, berättar med mycket humor och stort allvar om vardagsliv och lek.” Lotta Olsson
Dagens Nyheter
”Ett underbart porträtt av en känslosam, funderande kille som tillåts vara sig själv.”
Pralin
”Den tredje och avslutande delen i Myran-serien är som en allt i ett-present. Man får igenkänning, man får fniss, man får gråt, man får sommar, havslukt och tallkottar under barfotafötterna. [...] Och man får Gloria – tidernas truligaste tonårstjej som Myran träffar på vid brevlådorna. Hon är fantastisk, precis som hela den här serien.”
Vi Läser
”Resultatet är en skruvad vardagsrealism som matchas klockrent av illustratören Emma Adbåge ...” Petter Lindgren
Aftonbladet

NYHETER

”Att skriva en bok är som att vada genom ett träsk”

Äntligen är Linn Gottfridsson tillbaka med en ny bok i den kritikerrosade serien om Myran. Små och stora funderingar blandas och Emma AdBåges illustrationer passar på pricken till den roliga men samtidigt allvarliga historien.

Illustratör: Emma AdBåge
Se fler nyheter

Linn Gottfridsson, född 1974, arbetar som manusförfattare för film och teve. Hon debuterade 2016 med En Myras liv och året därpå kom uppföljaren, Myran och gåtorna. Böcker som älskas av såväl kritiker som läsare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår