bok

Vill inte, vill

Per Nilsson

Författare

Beskrivning

2019-01-15
Svenska
12-15

Författare

Per Nilsson

Lärarhandledning

Villintevill.pdf

Det är jag som är Nora.
Nora, c´est moi.
Jag är en duktig flicka. Alltså, jag är schysst och ganska smart. Bra betyg, sköter mig, bryr mig om andra. Det är det jag menar med duktig.
Duktig betyder inte tråkig. Duktig betyder inte att jag är en liten mes.
Jag är en duktig flicka som en gång huggit en kille i pungen med en spetsig nyckel för att han tafsade på mig.
Varför säger jag duktig flicka? Äsch, glöm det.
Jag är Nora bara.
Nadin, Liv, Amina, Adam och Christian är människor som finns omkring mig. Eller fanns. Eller kommer att finnas.
De är i alla fall människor som finns omkring mig i den här berättelsen.


Prisbelönade Per Nilsson är tillbaka med en brännande ungdomsroman som bygger på verkliga händelser.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-01-15

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129710410

Antal Sidor

214

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

188

Vikt (kg)

0.299

Bredd (mm)

143

Hållbarhet

Recensioner

Kulturnytt i P4

”Det kan nog ha bidragit till Per Nilsson speciella stil. Som i den här boken är vass, rakt på sak och granskande som tonårsögon är när man går genom en skolkorridor.”

Göteborgs-Posten

”Oavsett hur Nilsson närmar sig sitt ämne blir det alltid väldigt, väldigt bra.” Stina Nylén

BTJ

"Vill inte, vill är en stilistiskt säker, brännande aktuell och mycket angelägen ungdomsroman. Helhetsbetyg: 4" – Helene Ehriander

 

Idag är Åke en hund

Om boken

- God morgon, Åke. Dags att stiga upp.
- Vov. Vov vov.- Ojdå. Har du blivit en hund?- Vov.Idag sitter inte Åke vid bordet och äter sin frukost, istället har han en matskål på golvet. Idag kan Åke inte prata, inte ha nån jacka, och på förskolan blev visst alla ungar hundar så fort Åke kommer dit. Men är det inte lite tråkigt att inte kunna åka på cykeln hem? Familjen saknar sin fina gulliga Åke-pojke. Kommer han nånsin komma tillbaka?Idag är Åke en hund är en mästerlig bok om fantasi och lek, vissa dagar är man kanske helt enkelt en hund och det får faktiskt vuxna, förskolan – och ja faktiskt alla – bara ta och förstå.Per Nilsson och Lisen Adbåges böcker har på varsitt håll prisats och hyllats genom åren. Nu samarbetar betar de igen på hundtema. Bland Nilssons och Adbåges tidigare samarbeten finns böckerna Tre (2017), Jag hatar kaniner blommor och barn (2018), Majken och Tassa (2022).

Per Nilsson, Lisen Adbåge

Idag är Åke en hund

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

Mästerligt om fantasi och lek

Åke är en helt vanlig pojke. Men idag äter Åke ur en matskål på golvet och han kan inte prata. Idag är Åke en hund. Ett nytt mästarmöte i text och bild av Per Nilsson och Lisen Adbåge. 

Per Nilsson när han är som bäst!

I Augustprisade Per Nilssons nya roman Allt ska bli bra förlorar Pi fotfästet och hittar det igen med hjälp av Eli: ett ”Jesus-barn” med kraften att trösta.

Hjärtans Fröjd – nyinstiftat pris för ungdomslitteratur

Den flerfaldigt prisade författaren Per Nilsson har genom sin roman Hjärtans Fröjd fått ge namn åt ett nytt litteraturpris som ska delas ut till "årets svenska ungdomsroman".

Per Nilsson tilldelas Emilpriset

Smålandsakademin har nu utsett sina pristagare. Emilpriset, som delas ut med stöd av Astrid Lindgren AB, går i år till författaren Per Nilsson.

Inte längre duktiga flickor

Vill inte, vill bygger på verkliga händelser som inbegriper kärlek, vänskap, trakasserier och utstuderade hämndplaner. – Jag visste direkt att jag ville skriva berättelsen, säger den Augustbelönade författaren Per Nilsson.