Omslagsbild: Magnoliaskogen

Bokserie: Spegelsspelet (del 2)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2019-05-10
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-70843-1

Magnoliaskogen

Spegelspelet

Jordängeln Hilja har än en gång hämtat Tea från människornas värld till Landet på andra sidan. Där händer oroande saker på flera håll, och Hilja och skednäsan Utzi behöver Teas hjälp. Den gamla prinsessan Snövit är i fara då den onda drottningen är tillbaka för att återfå makten. Samtidigt hålls vaktelfolkets barn fångna i gruvan av grobianer.
Tillsammans börjar Tea, Hilja och Utzi förstå hur allt hänger ihop, men mot de starka, väldiga grobianerna har de inte en chans. Ändå vet Tea att hon aldrig skulle förlåta sig själv om de gav upp. På något sätt måste de tre vännerna rädda barnen och göra landet tryggt igen.

Magnoliaskogen är den avslutande delen i Spegelspelet som utspelar sig i samma sällsamma värld som Skuggspelet.

Mer om författaren

”Vem skriver du för?” brukar folk fråga. ”Vadå, vem? Jag bara skriver!”
Så är det, jag bara skriver och sedan råkar det passa för en viss åldersgrupp. Ofta barn i slukaråldern, åtta till tretton år ungefär, men på senare tid även för yngre barn.

Så här i backspegeln kan jag se att det finns en röd tråd genom mitt författarskap och det är folktro, fantasi och magi. Först skrev jag serien Landet Innanför, som egentligen var ett återbesök i mitt eget barndomsland. Så är det väl ofta med oss barnboksförfattare?

Jag växte upp i Södermanland, nästan mitt ute i skogen. Det var en fri tillvaro, vi barn hade stora revir i hagar hos hästar och kor eller bland grankojor och i klätterträd. I skogen bodde trollen och fast vi visste att de inte fanns på riktigt så gömde de sig bakom buskar och stenar. Vi hade en hustomte, så klart, och man fick inte hälla ut vatten intill huset, för där under bodde vättarna.

De tre böckerna i serien Magiska tecken utspelar sig istället i staden, men i en annan tid. Att skriva dem var ett sätt att verkligen lära känna Göteborg, som har varit min hemstad hela mitt vuxna liv. Ofattbart mycket har förändrats sedan mitten av 1800-talet, ändå tycker Samuel att han lever i en modern tid då samhället utvecklas snabbt. De magiska tecknen kan dyka upp var som helst, bara man ser dem. Och då som nu tar vi människor till besvärjelser och magiskt önsketänkande när det kniper.

Min senaste hjältinna heter Vilma och är lite yngre än de tidigare. Hon råkar få med sig en vätte i ryggsäcken efter ett besök på landet. Det är på sätt och vis en logisk fortsättning på berättelsen om Landet Innanför, där jag undersökte vad som egentligen har hänt med folktrons olika väsen. Vättarna hittade inte riktigt någon plats att bo på där, så vart hade de tagit vägen? Jo, eftersom de behöver bo i människors närhet har de förstås flyttat till staden!

Maud Mangold är bosatt i Göteborg och skriver på heltid.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.