Omslagsbild: Skuggan

Bokserie: Drakberidaren (del 1)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2019-03-29
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-70706-9

Skuggan

Tolvåriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Där går flickor som vill bli krigare i kejsarens styrka och konkurrensen är hård.
Men Nuwa är också på skolan för att ta reda på varför hennes nu döda mamma plötsligt och utan förklaring slutade som drakberidare. Det visar sig vara svårare än Nuwa anat, både att rida en drake och att få reda på sanningen om sin mamma. Samtidigt dras hon in i en hemlig motståndsrörelse på skolan, något som förändrar allt. Det finns hemligheter som är långt större än hennes egna och frågan är vem som kan lita på vem.

Skuggan är första delen i fantasytrilogin Drakberidaren.

Mer om författaren
128 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Agnes Forstenberg
Utgiven: april 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”Asieninspirerad fantasy med fantastiska drakar, tuffa ryttare, vänskap och magi.”
Gotlands Allehanda
”Rent språkligt rör det sig om ett mjukt och böljande broderi, vilket tar en asiatisk väv i anspråk, dess mytologi, arkitektur och exotiska geografi. Mixen mellan unga västerländska attityder och uråldrig österländsk statskonst skapar spännvidd.”
Blekinge Läns Tidning
”Betyg 5 av 5. Detta är första delen i en ny fantasyserie som är riktigt bra och klart läsvärd.”
Barnboksfamiljen

NYHETER

Drakar, magi och hemligheter

Tolvåriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Så inleds Skuggan, den första delen i fantasytrilogin Drakberidaren, av debutanten Helen Ekeroth.

Se fler nyheter

Helen Ekeroth, född 1971 i Stockholm, är bosatt i Malmö med man och tre söner. Hon är statsvetare och arbetar i Malmö stad med styrprocesser och tvärfrågor som hållbarhet och mänskliga rättigheter. Intresset för fantastik är stort och Helen har gått skrivarutbildningar riktade mot fantasy och science fiction. Hon grottar gärna ner sig i hur skrivprocessen kan se ut hos olika författare och bloggar om skrivande och författarlivet på olika bloggar.

Skuggan är hennes debutbok och blir den första av tre böcker om Drakberidaren.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.