bok

Skuggan

Helen Ekeroth

Författare

Emily Ryan

Illustratör

Beskrivning

2019-03-26
Svenska
9-12

Författare

Helen Ekeroth

Illustratör

Emily Ryan

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

Tolvåriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Där går flickor som vill bli krigare i kejsarens styrka och konkurrensen är hård.
Men Nuwa är också på skolan för att ta reda på varför hennes nu döda mamma plötsligt och utan förklaring slutade som drakberidare. Det visar sig vara svårare än Nuwa anat, både att rida en drake och att få reda på sanningen om sin mamma. Samtidigt dras hon in i en hemlig motståndsrörelse på skolan, något som förändrar allt. Det finns hemligheter som är långt större än hennes egna och frågan är vem som kan lita på vem.

Skuggan är första delen i fantasytrilogin Drakberidaren.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-03-26

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129707069

Antal Sidor

362

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

209

Vikt (kg)

0.55

Bredd (mm)

159

Hållbarhet

Recensioner

Norrköpings Tidningar

”Berättelsen om hjältebarnet som börjar som en underhuggare känns igen, men är fräsch i Helen Ekeroths tappning. De tre böckerna om Nuwa från Rabén & Sjögren: Skuggan, Striden och Stormen, kommer hålla dig klistrad.” Matilda Nilsson

Sydsvenskan, Minibladet

”Tänk att få gå på en skola och lära sig att rida på drakar. Tänk att få hoppa in i en värld fylld av magi. En oerhört spännande och mystisk bok för dig mellan 9–12 år.”

BokLus

”Ekeroth har lyckats skapa en sån där värld som det är spännande att vara i.”

Gotlands Allehanda

”Asieninspirerad fantasy med fantastiska drakar, tuffa ryttare, vänskap och magi.”

Blekinge Läns Tidning

”Rent språkligt rör det sig om ett mjukt och böljande broderi, vilket tar en asiatisk väv i anspråk, dess mytologi, arkitektur och exotiska geografi. Mixen mellan unga västerländska attityder och uråldrig österländsk statskonst skapar spännvidd.”

Barnboksfamiljen

”Betyg 5 av 5. Detta är första delen i en ny fantasyserie som är riktigt bra och klart läsvärd.”

 

Den femte ringen

Om boken

Två parallella städer – en utan magi och en med för mycket magi.
I Lux Malmö lever magin sitt eget liv och drar till sig osynliga väsen. I Dimos magilösa Malmö håller staden på att gå under av miljökatastrofer och kriminalitet. Det finns de som tror att städerna bara kan räddas genom att magin får flöda fritt mellan dem, som den en gång i tiden gjorde. Men för att uppnå det måste alla portaler mellan städerna öppnas.I sin jakt på sanningen om vad som hände när Lux farmor dog och för att finna svaret på hur de kan öppna portalerna reser Lux och Dimo till hans Malmö. Samtidigt söker Lux sanningen om sin egen magi – är hon den utvalda? Och vad spelar silverringarna egentligen för roll?Den femte ringen är den andra och avslutande delen i Silverringarna, en berättelse om vänner och fiender, svek, kärlek och magi.

Helen Ekeroth

Den femte ringen

 

Vega upptäcker återvinning

Om boken

Vega har precis ätit mellanmål och ska kasta bananskalet i den bruna påsen under diskbänken. Men vad händer med bananskalet efter att det hamnat i soporna? Och vad händer med glasburkarna och metallförpackningarna som man lägger i olika behållare? Det vet nog Fredde! Fredde är Vegas granne och arbetar som renhållningsarbetare. Vega åker med i Freddes sopbil och får följa sopornas väg genom staden. Häng med till avfallsanläggningen och återvinningscentralen, lär dig mer om källsortering och hur sopor och avfall återvinns och blir till något nytt.
En både rolig och spännande faktabilderbok med härligt detaljrika bilder för alla som vill veta mer om hur vi tar tillvara på resurserna för ett mer hållbart samhälle. Vega upptäcker staden är en faktaserie om staden och hur den fungerar.Läs också: Vega upptäcker: Vatten och avlopp

Ellen Hall, Emily Ryan

Vega upptäcker återvinning

Relaterat

Nyheter

Ny faktaboksserie om hur staden fungerar

Hur får vi rent dricksvatten i kranen? Vad händer med allt regnvatten? Och vart tar bajset vägen egentligen? VA-ingenjören Ellen Hall har skrivit en både rolig och spännande faktabilderbok med härligt detaljrika bilder av Emily Ryan.

En stad – två parallella världar

Tänk om det fanns två Malmö, ett med magi och ett utan. Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek.

Grande finale i fantasytrilogin Drakberidarna!

Serien Drakberidarna har tagit de unga fantasyfantasterna med storm och nu kommer äntligen upplösningen. Ska Nuwa lyckas hitta sin mamma och väcka drakarna i Lyhrs borg?

Den spännande fortsättningen på Skuggan

Helen Ekeroths debutbok Skuggan, första delen i serien Drakberidaren, fick ett strålande mottagande. Nu kommer den spännande fortsättningen, Striden, där spänningarna i riket trappas upp, både mellan kejsaren och rebellerna, och av att den svarta draken har väckts.

Blir det larver till middag i framtiden?

Hur ser världen ut om 50 år? Kanske har du fått robot-armar som gör dig superstark? Det låter kanske otroligt, men i framtiden kan vi få mycket hjälp av tekniken. I nya hoppfulla Framtidsboken tar författaren hjälp av aktuell forskning för att spana in i framtiden.