bok

Lilla simskolan

Hanna Granlund

Författare

Sofi Hjort

Författare

Hanna Granlund

Illustratör

Beskrivning

2019-03-26
Svenska
3-6

Författare

Hanna Granlund, Sofi Hjort

Illustratör

Hanna Granlund

Formgivare omslag

Emilie Ekström

Malla och Otto ska lära sig simma. De börjar simskola och Plask & lek i badhusets stora blåa bassänger. De leker vattenlekar och övar, både hemma och i bassängen. Snart kan Malla både simma med simdyna, hoppa från kanten och titta under vattnet. Otto som är yngre kan koka kaffe i vattnet och lär sig plocka ringar från botten.

Pedagogiskt och lekfullt om badhuset och simskolans olika moment.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Lilla skolan

Publiceringsdatum

2019-03-26

Läsordning

4

Produktion

Papper

Arctic Volume White

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129710403

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

257

Vikt (kg)

0.304

Bredd (mm)

205

Recensioner

Barometern

”Det är en lekfull och pedagogisk bok om badhuset och simskolans olika moment.”

BTJ

”Lilla simskolan är en trevlig bekantskap för barn som ska till badhuset och simträna, privat eller med skolan. Helhetsbetyg: 4.” Camilla Appelgren

 

Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden

Om boken

Hur kändes det att dö av böldpest? Hjälpte det verkligen mot sjukdomar att låta blodiglar suga ens blod? Vilken var den fulaste svordomen på 1600-talet? Hur var det egentligen att jobba som bödel? Och hur många sorters djur fanns det på skeppet Vasa när det sjönk – och vilken sort fanns inte ombord?
Sveriges historia består inte bara av kungar och krig. Den är full av äckliga, knäppa, roliga och läskiga saker som du aldrig hört talas om förut! I den här boken har Sofi Hjort samlat det allra mest spännande och överraskande. I korta, enkla och roliga faktatexter berättar hon om fruktansvärda sjukdomar och nästan lika fruktansvärda sätt att försöka bota dem, om blodbad och spöken, livsfarligt smink, lik och märkliga saker man trodde på förr i tiden. Äckligt, knasigt och läskigt förr i tiden är lika mycket en bok för alla som gillar historia som för de som inte gör det.

Sofi Hjort

Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden

 

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Böcker för små djur- och naturälskare

Barnens favorit Julia Wiberg är tillbaka med två färgglada böcker som lockar de minsta att upptäcka skogen med alla sinnen.

Hanna Granlund ger ut diktbok

I Hanna Granlunds första egna bok ryms dikter för unga läsare. Dikter om vänskap, saknad, kärlek, skogen, stjärnorna i mörkret. Det är enkelt, lättillgängligt och tankeväckande. Vardagen samsas med de stora frågorna och känslorna, och i texterna kan läsaren både känna igen sig och finna tröst.

Den älskade serien Spöksystrar fyller fem år!

5-årsjubileet firas med en härligt tjock samlingsvolym som består av de fem första delarna i serien: Flickan på kyrkogården, Ett spöke i klassen, Ett spöke sover över, Den fruktansvärda hämnden och Spöktivolit. Dessutom ingår några extra sidor med spökpyssel.

Inte utan mitt gosedjur!

Barnboksvärlden har fått en ny rolig duo: Elin Johansson och Hanna Granlund. I deras Gosedjursfesten förvandlas en helt vanlig dag till räddningsaktion med hela förskoleklassen.

Känslosamt i tionde boken om spöksystrarna

I Spökhästen möter vi Ramona som sörjer att hennes älskade häst har dött utan att hon fick möjlighet att säga hej då. En känslosam bok om att sörja och försöka gå vidare.