Omslagsbild: Katten Nils åker till månen

Bokserie: Katten Nils (del 4)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2019-03-15
ISBN: 978-91-29-71562-0

Katten Nils åker till månen

Katten Nils och Elake Morr bråkar om vem som ska ge Lisa Sylt den bästa födelsedagspresenten nästa vecka. De försöker överträffa varandra med sina idéer och förslagen blir bara värre och värre. Tillslut säger de att de ska ge Lisa Sylt juveler, nej juveler från månen! Och precis då går Lisa förbi och hör deras planer. Sjuttsingen! Nu måste de ju till månen och hämta juveler så inte Lisa sylt blir besviken. Bara att börja bygga månraketer.

I år är det 50 år sedan månlandningen 1969 och det firar Katten Nils genom att själv åka till månen på ett halsbrytande äventyr, där samarbete och kamratskap blir räddningen. En ny fristående bok med Katten Nils och hans vänner, fylld med spänning och som vanligt massa humor. Vem tar man med sig till en öde ö? Varför heter det inte Hip-hopcorn istället för popcorn? Och finns det verkligen smarthetspiller?
Innehåller opublicerade serier!

102 kr Bok - Häftad
Utgiven: mars 2019

NYHETER

50 år sedan första månlandningen!

Vad passar bättre än att djupdyka i några aktuella böcker om rymden! 

Varför finns inte smarthetspiller? ...och andra konstiga kattfrågor

I tolv år har serien om den inte alltför smarta Katten Nils varit ett stående inslag i Kamratposten. Nu den femte serieboken, där katten med vänner passar på att sätta sina tassavtryck på månen.

Illustration: Johanna Kristiansson
Se fler nyheter

Johanna Kristiansson är illustratör & serietecknare och bosatt i Malmö.

Tillsammans med kollegan Joakim Gunnarsson gör hon serien om Katten Nils och hans vänner. Serien har gått i Kamratposten sedan 2007, och fyra seriealbum (snart fem!) finns ute med den inte alltför smarta gula katten.

När hon inte ritar serier illustrerar hon barnböcker, läromedel, pyssel och korsord. Hon håller även workshops för barn i serieteckning på skolor och bibliotek, samt spelar med i familjeföreställningen "Berätteribolaget" där hon livetecknar sagor med hjälp av publiken.

Mer om författaren

Joakim Gunnarsson är serieskapare och bosatt i Malmö. Förutom att göra Katten Nils skriver han barnböcker, ingår i Kalle Anka Extra-redaktionen och arbetar som projektledare på bland annat tidningarna Bamse och 91:an.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår