bok

Där uppe i gardinerna

Lennart Hellsing

Författare

Ellen Ekman

Illustratör

Beskrivning

2019-04-18
Svenska
0-3

Författare

Lennart Hellsing

Illustratör

Ellen Ekman

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Lennart Hellsings roliga vers har fått nya bilder av serietecknaren Ellen Ekman. Där uppe i gardinerna hänger apelsinerna, gorillorna med brillorna plockar säcken full. Men vad gör piraterna och soldaterna? Odödliga rim och ramsor som stimulerar fantasin.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-04-18

Produktion

Papper

Arktika

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Ja

Produktdetaljer

ISBN

9789129715798

Antal Sidor

16

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

162

Vikt (kg)

0.148

Bredd (mm)

160

Recensioner

BTJ

”Boken kan både läsas, trallas och sjungas och Ellen Ekmans färgglada bilder passar bra till texten. Helhetsbetyg: 4.” – Hillevi Af Kleen.

 

Här dansar Herr Gurka och andra roliga visor

Om boken

Dansa med Herr Gurka, knäck ägg i kungens skägg, träffa Selma Selleri eller segla bort i en galosch.
Här samlas Hellsings guldkorn till visor och verser för de yngsta, illustrerade av fem av våra främsta illustratörer – Emma AdBåge, Ellen Ekman, Charlotte Ramel, Lena Sjöberg och Erik Svetoft. Öppna en helt ny värld fylld med fantasi, ordglädje och smittsamma rytmer för de små barnen.Boken innehåller bland annat visorna Vad ska vi göra?, Det var så roligt, Hej sa Peronella, Ticke Tack!, Annabell Olsson, Här dansar Herr Gurka, Där uppe i gardinerna, Snälla söta sockerbeta.
Bläddra, skratta och sjung tillsammans!

Lennart Hellsing

Här dansar Herr Gurka och andra roliga visor

 

Idde och maskeradkalaset

Om boken

Idde fyller år och ska ha ett stort maskeradkalas hemma. Det är ballonger, discoljus och mamma har förberett lekar. Åh så roligt det ska bli med kalas. Riiing riiing! Det ringer på dörren och där står Iddes kompis Miriam utklädd till katt. Precis som Idde, men Miriam har den fina kattdräkten från affären, dräkten som Idde önskade sig men inte fick. Idde kan inte leka, inte dansa, inte käka popcorn. Hon kan bara titta på Miriams maskeraddräkt, den är otrolig. Hon blir så avundsjuk att hon inte vet vad hon gör.
Tredje boken om älskade kattokiga Idde, en fristående fortsättning på böckerna Idde och Hajen (2019) och Idde och den bortsprungna katten (2021).Bakom böckerna står prisbelönta serieskaparen Ellen Ekman, som med humor och värme gestaltar avundsjuka och vänskap. Ellen har tidigare också illustrerat Veckan före barnbidraget, Hemma hela sommaren och böckerna om Stella och Olle och Bolle.Sagt om böckerna med Idde:”Ellen Ekmans handlingskraftiga Idde tar raskt saken i egna händer i denna varmt humanistiska bilderboksskildring.” DN”Högsta betyg! Den här berättelsen har allt man kan önska av en barnbok, den är varm och äkta och samtidigt får läsaren veta mycket om katter och allt vad de behöver.” BTJ”Jag älskar Ellen Ekmans detaljrika bilderböcker. /…/ Idde och den bortsprungna katten rymmer mycket värme och kärlek, precis som alla Ekmans böcker.” Sydsvenskan

Ellen Ekman, Ellen Ekman

Idde och maskeradkalaset

Är du rädd, Stella?

Om boken

Stellas storasyster Agnes ska vara barnvakt ett par timmar, när mamma och pappa ska på föräldramöte. Den här gången är Agnes inte så intresserad av att leka, men Stella vill bygga koja, och efter lite tjat hjälper hennes storasyster till. Det blir en magnifik, stor och mysig koja! Stella och Agnes släcker ner och samlar alla gosedjur därinne. Men så ser plötsligt Agnes lurig ut och vill berätta spökhistorier, om Stella vågar alltså! Det vågar Stella, i alla fall nästan. Men vem blir egentligen mest rädd?

En rolig bok om syskon, det bästa och värsta som finns. Den fristående uppföljaren på Se upp, Stella!

Susanne Trydal har tidigare skrivit en fantasytriologi för mellanåldern och med serien om Stella och hennes syster gör hon sina första bejublade bilderböcker tillsammans med Ellen Ekman. Ellen är serieskapare med en hel rad bilderböcker med roliga och actionfyllda vardagsskildringar bakom sig, mest kända är hennes egna böcker om Idde och Hajen.

Susanne Trydal, Ellen Ekman

Är du rädd, Stella?

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Fristående fortsättning på hyllade ”Idde och Hajen”

Idde, den sexåriga ”crazy cat ladyn”, är tillbaka. Med sin karaktäristiska värme och humor berättar Ellen Ekman om en bortsprungen katt som kommer till rätta när Idde tar saken i egna händer. Här möter läsaren många av de riktiga kattpersonligheterna från hennes egen Stockholmsförort.

Nils Andersson och Erik Svetoft tilldelas Lennart Hellsing-stipendiet

Årets Hellsing-stipendiater, Nils Andersson och Erik Svetoft, får ta emot Sveriges största bilderboksstipendium som utdelas till nydanande bilderboksskapare.

Dråpligt om allvetande syskon

Susanne Trydals och Ellen Ekmans nya bilderbok Se upp, Stella! är en varm och humoristisk skildring av syskondynamik och hur tilliten till en älskad storasyster kan ta en långt.

Nytt fullspäckat vardagsäventyr med Olle och Bolle

Äntligen får vi återse Olle och Bolle och deras småstressade mamma, och den här gången bär det av till museet. Charlotta Lannebo fångar på pricken stök och tonläge, lugnet och sekunderna innan bråk som genom Ellen Ekmans illustrationer kommer till liv. En bok att läsa många gånger och bilder att titta länge på och ständigt upptäcka något nytt i.

”Varje katt på katthemmen har en historia värdig en egen barnbok!”

Idde och Hajen är en varm och rolig berättelse om längtan efter en katt och kattkärlek. Boken är Ellens första egna bilderbok där hon står för både text och bild.