bok

Jag och alla

Ylva Karlsson

Författare

Sara Lundberg

Illustratör

Beskrivning

2019-01-15
Svenska
3-6

Författare

Ylva Karlsson

Illustratör

Sara Lundberg

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Lärarhandledning

Jagochalla.pdf

Hur skulle det kännas att susa fram längs motorvägen i sin pappas lastbil, eller att växa upp på en plats där det är krig, eller att få lov att göra precis vad man vill utan någon vuxen som säger till en? Det är några av de funderingar som barnen i Jag och alla har. Här får vi möta tio väldigt olika barn på tio olika platser, som alla funderar på hur det skulle vara att gå i någon annans skor.

2017 års Augustprisvinnare Sara Lundberg (Fågeln i mig flyger vart den vill) har tillsammans med den prisbelönta författaren Ylva Karlsson skapat en finstämd bok med enastående illustrationer där varje uppslag är ett eget konstverk. En bok som väcker tankar om likheter och olikheter, fördomar och identitet, perfekt att läsa tillsammans och samtala kring.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-01-15

Produktion

Papper

Munken Pure

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129715965

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

268

Vikt (kg)

0.35

Bredd (mm)

221

Hållbarhet

Recensioner

Barnboksprat

”Stundtals ler jag när jag läser, som av glädjen att få en gåva.

[...] Upplevelsen påminner mig om de poetiskt, prosaiskt formulerade exaktheter jag brukar le åt när jag läser Bodil Malmsten. Utan omformuleringar eller omständliga förklaringar. Det ogripbara träder fram.”

Aftonbladet

”Det känns fint, tänker jag, och lägger ihop boken med en förunderlig känsla av att berättelsen ändå rullar vidare därinne mellan pärmarna, på samma vis som månaden februari utanför mitt fönster.” Petter Lindgren

BTJ

"Jag och alla är magisk och berikande läsning av två prisbelönade barnboksskapare. Helhetsbetyg: 5" – Boel Peterson.

 

Lavakatastrofen eller när Ester var ensam hemma

Om boken

Ester vågar vara hemma själv. Det är hon säker på. När mamma äntligen går kan Ester och Kängurun göra precis vad de vill. Ha picknick. Låna enhörningen i glas som egentligen bara är mammas. Men när klockan slår 11:11, fyra likadana siffror, blir golvet till lava! Möblerna flyter omkring som båtar och man kan man stå på trösklarna. Ester måste rädda katterna, enhörningen och Kängurun från katastrofen, men hur?
En rolig och actionfylld berättelse om att vilja klara sig själv, om virvlande fantasi och om det sköra gränslandet mellan att vara liten och stor.Den fristående, tredje delen om modiga Ester av Augustprisbelönade Ylva Karlsson och Katarina Strömgård.

Ylva Karlsson, Katarina Strömgård

Lavakatastrofen eller när Ester var ensam hemma

En bästa vän till jul

Om boken

Alla med fantasin i behåll vet väl att julpynt är levande varelser. Det är bara när människan är i närheten som det stelnar till och inte kan röra sig.
Lena är den finaste julängeln man kan tänka sig. Människojättarna hon bor hos har henne som favorit, det vet hon, och hennes plats i julgranen har alltid varit på det allra bästa stället.Så när hon en jul blir förpassad till soptunnan bara för att hennes vinge gått sönder lite förstår hon ingenting. Hur kan människorna som hon tyckt om så mycket behandla henne så?Tillsammans med sina nyfunna vänner ljusslingan, julbocken och toarulle-pyntet Almak ger hon sig ut på en lång resa för att finna platsen hon en gång hört talas om, där inget pynt behöver bli stelt så fort en människa kommer i närheten och där det aldrig någonsin är julgransplundring ­– landet Adventien.Ett magiskt juläventyr i 24 lagom långa kapitel att läsa högt tillsammans under hela december fram till jul.

Ylva Karlsson, Katarina Strömgård

En bästa vän till jul

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Årets adventsbok – ett juläventyr i 24 kapitel

För elfte året i rad kommer Rabén & Sjögrens traditionella julsaga, en högläsningsbok i 24 kapitel. Bakom ”En bästa vän till jul” står författaren Ylva Karlsson och illustratören Katarina Strömgård – två Augustprisvinnare i ett magiskt fint samarbete. Resultatet är en saga om sönderälskade julgransprydnader.

Ylva Karlsson tilldelas Astrid Lindgren-priset 2021

Författaren Ylva Karlsson får Astrid Lindgren-priset för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen.

Magiskt äventyr om att tappa bort sina föräldrar

Augustprisbelönade duon Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är tillbaka med ännu en sagolik berättelse om ett av barndomens stora trauman. Krokodiljakten eller när Ester kom bort i affären kombinerar magi, vardagsrealism och ett ämne som både barn och vuxna kan känna igen sig i.

Jag och alla nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

I Jag och alla av prisbelönta duon Ylva Karlsson och Sara Lundberg möter vi tio olika barn på tio olika platser, som alla funderar på hur det skulle kännas att gå i någon annans skor.

Magiskt bilderboksäventyr av prisad duo

Augustvinnarna Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är tillbaka med en sagolik berättelse om ett av barndomens stora trauman. Nappresan – Eller När Ester slutade med napp tar läsarna med på en resa till en magisk värld.