Omslagsbild: Gastens öde


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2019-05-24
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-71406-7

Gastens öde

Gabriel, Shirin och Leo är bästa vänner och har känt varandra sedan lågstadiet. De bor i samma bostadsområde en bit utanför förorten. Varje dag går de samma väg till skolan: genom skogen, förbi dammen och Sjömansgården.

En söndagseftermiddag ringer Shirin till Gabriel. Det har hittats ett lik nere vid dammen. Trion drar genast dit för att spana. Av själva kroppen får de ingen skymt. Men folk i deras omgivning börjar snart bete sig märkligt. Det gäller såväl motionären och huvudvittnet Doris som deras smått nervösa lärare Ola Otus. För att inte tala om poliskommissarien Mårten Gravlund, med sina minst sagt tveksamma metoder, och hans tystlåtna kollega Gadd. Gabriel, Shirin och Leo bestämmer sig för att starta en egen utredning. Spåren är många men ledtrådarna svårtolkade. Och plötsligt är de insnärjda i en klurig mordutredning där vad som helst verkar kunna hända.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anastasios Soulis
Utgiven: juni 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”Här lyckas han gestalta det där mysteriet som nog många barn drömmer om att själva få uppleva. Hoppas han fortsätter med fler av denna sort! Helhetsbetyg: 4.” – Per Berg
BTJ

NYHETER

”Det var bara att hålla i hatten och skriva.”

Kjell Thorsson har skrivit en klurig mordgåta för läsåldern 9-12 år.

Fotograf: Göran Segeholm
Se fler nyheter

Kjell Thorsson, född 1969, är främst känd som illustratör. 2016 debuterade han som författare med böckerna Hitta bilen och Hitta nallen som han även gjorde bilderna till. Gastens öde är hans första ungdomsdeckare. Boken är lättillgänglig med korta kapitel och mycket dialog. Passar både den ovana läsaren och bokslukaren.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.