Omslagsbild: Stjärnor och planeter 3: Rymdungarna

Bokserie: Lättläst
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2019-05-17
ISBN: 978-91-29-71408-1

Stjärnor och planeter 3: Rymdungarna

Tvillingarna Castor och Polly har flyttat till rymden! Deras mamma är rymdforskare, och hon ska se om det finns liv på planeten Argo 7. Vad mamma inte vet är att Castor och Polly hittat liv för länge sen, fast det kan de inte berätta för henne. Rymdvarelserna är ju deras kompisar och inte några som det ska forskas på.

Castor och Polly gör sitt bästa för att hålla rymdvännerna hemliga, men det är svårt. Särskilt när man råkar plantera tre frön utan att ha en aning om vad för slags frön det är.

Stjärnor & planeter är en lättläst serie av Mats Wänblad och Kenneth Andersson. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer! Stjärnor & planeter avslutas också med faktauppslag som berättar lite mer om rymden.

Mer om författaren
82 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019

NYHETER

50 år sedan första månlandningen!

Vad passar bättre än att djupdyka i några aktuella böcker om rymden! 

Fyra nyheter i vår Lättläst-serie

Kul och lättläst för dig som just börjat läsa själv!

Illustratör: Pelle Forshed
Se fler nyheter

Mats Wänblad är en mångsidig författare och översättare. Han skriver alltifrån bilderböcker till faktaböcker (bl.a. faktaboksserien om Rut och Knut och delar i serien Så funkar det). På senare år har Mats även skrivit en hel del skönlitterärt för barn i skolåldern, däribland den älskade och ständigt aktuella lättlästserien Familjen Monstersson, som han skapar tillsammans med illustratören Pelle Forshed.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår