bok

Tiger, Tiger, Tiger

Åsa Lind

Författare

Joanna Hellgren

Illustratör

Beskrivning

2019-05-21
Svenska
3-6

Författare

Åsa Lind

Illustratör

Joanna Hellgren

Formgivare omslag

Joanna Hellgren

Nominerad till Augustpriset 2019!

Tiger, Tiger - grannens katt
Tänker på dig dag och natt.
Gul som solen, lite svart.
Lite brun i fina streck.
Och på nosen: litet veck.

Tiger, Tiger, Tiger
handlar om svårfångad kärlek till en vacker katt. Om att vilja klappa och vara nära, men inte hinna med. Grannens katt är alldeles för snabb för små knubbiga ben, inte ens vackra blombuketter och strömmingskaka lockar fram honom ur buskarna.

Ville klappa, ville smeka,
ville leka, leka, leka
MEN TIGER BARA SPRINGER

Tiger, Tiger, Tiger
är den allra finaste högläsningen för de yngsta. Åsa Linds rimmade vers i kombination med Joanna Hellgrens bilder skildrar stor dramatik och starka känslor i litet format.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-05-21

Produktion

Papper

Munken Pure

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129714142

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

245

Vikt (kg)

0.313

Bredd (mm)

220

Recensioner

Smålänningen

”Genom ett grannlandskap i tjock, mättad färgkulör går letandet och blir till ett riktigt litet vardagsäventyr för de yngsta.”

M-magasin

”Ljuvlig berättelse om ett barn och grannens tigrerade katt, med roliga, tydliga illustrationer.”

Dagens Nyheter

”… en alldeles, alldeles underbar skildring av liv och längtan.”

BTJ

”Tiger, Tiger, Tiger är en fin, stämningsfull bilderbok med spänning ur barnets perspektiv. Helhetsbetyg: 4.” – Gunnar Åberg

 

Tiger, Tiger, Tiger

Om boken

Nominerad till Augustpriset 2019!

Tiger, Tiger - grannens katt
Tänker på dig dag och natt.
Gul som solen, lite svart.
Lite brun i fina streck.
Och på nosen: litet veck.

Tiger, Tiger, Tiger handlar om svårfångad kärlek till en vacker katt. Om att vilja klappa och vara nära, men inte hinna med. Grannens katt är alldeles för snabb för små knubbiga ben, inte ens vackra blombuketter och strömmingskaka lockar fram honom ur buskarna.

Ville klappa, ville smeka,
ville leka, leka, leka
MEN TIGER BARA SPRINGER

Tiger, Tiger, Tiger är den allra finaste högläsningen för de yngsta. Åsa Linds rimmade vers i kombination med Joanna Hellgrens bilder skildrar stor dramatik och starka känslor i litet format.

Åsa Lind, Joanna Hellgren

Tiger, Tiger, Tiger

 

Hur vet man att en hund

Om boken

Hur vet man att en hund är en hund?
Det har man bara bestämt. Den skulle lika gärna kunna heta bjäfs. Eller grums. Eller baobab.
Vem har bestämt det?
Har mamma bestämt det?

Följ med på en svindlande promenad, i ett samtal om mammor, hundar och vägen hem. Här serveras nyfikna frågor, intressanta svar och smarta funderingar. För hur kan man säkert veta att det verkligen är som man tror att det är? Att höger är höger och inte vänster, att månen är en måne och inte en gammal ost eller att mamma är mamma och inte en bjäfsig hund.

Naima Chahboun är poet och litteraturkritiker, hon har tidigare givit ut två diktsamlingar och den kritikerrosade bilderboken Ingenting och allt tillsammans med Magdalena Cavallin. Hur vet man att en hund? är ett nytt mästerverk som öppnar ögonen, fyller sinnena och sätter igång tankar du inte visste att du hade. Det här är roligt, tokigt och alldeles underbart! En perfekt bok att prata om, fundera länge över och att njuta av tillsammans.

Joanna Hellgren är en flerfaldigt prisbelönad serietecknare och illustratör. Hon har skapat ett flertal böcker och har Augustnominerats två gånger.

Naima Chahboun, Joanna Hellgren

Hur vet man att en hund

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

En bok som tar barnens frågor på allvar

Hur vet man att en mamma är en mamma, och inte en hund? Följ med på en svindlande promenad, i ett samtal om hundar, hunger och vägen hem. I Naima Chahboun och Joanna Hellgrens filosofiska bilderbok ”Hur vet man att en hund” serveras nyfikna frågor, intressanta svar och smarta funderingar.

Tre nomineringar till Augustpriset 2019!

Tiger, Tiger, Tiger, Jordgubbsbarnen och Mitt storslagna liv har chans att vinna Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Den allra finaste högläsningen för de yngsta

Åsa Linds rimmade vers i kombination med Joanna Hellgrens bilder skildrar stor dramatik och starka känslor i litet format. Det blir ett mästarmöte i text och bild!