Omslagsbild: Är det nu allt börjar?


Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2019-06-10
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-71418-0

Är det nu allt börjar?

Tilda bor i en liten landsort långt bort från allting, hon går i åttan med samma klasskompisar som hon haft sedan lågstadiet. Den sociala hierarkin är stenhård, och vem som har status eller inte bestäms av killarna. Det värsta brott en tjej kan begå är att inte vara snygg. Tilda befinner sig ganska lågt i hierarkin och vill inget annat än att komma bort. Hon hänger med blyga Stella och missunnsamma Alice. De pratar om killar, snor sprit i schampoflaskor och går på fester där ingen förväntar sig att de ska dyka upp.

Tildas enda räddning är Emmy. De har aldrig träffats, men chattat och sms:at dagligen sedan ett halvår tillbaka. Med Emmy kan Tilda prata om allt. Om kärleken, tristessen och andra svårare saker. Tillsammans fantiserar de om London.

När Emmy föreslår att de ska åka till England på språkresa väcks drömmen om att börja om, bli någon annan. Men är det möjligt att göra sig fri från sin påtvingade roll i den sociala hierarkin eller är positionerna orubbliga?

Är det nu allt börjar? är en stark tonårsskildring om utanförskap: om försöken att behaga men inte räcka till, om att tillhöra den samhällsklass som inte räknas, om att aldrig vara förstahandsvalet. En skoningslös feministisk uppgörelse med högstadiet.

Mer om författaren
139 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Sofia Rönnegård
Utgiven: augusti 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”Den stora skillnaden ligger i gestaltandet som Siri Spont genomför intuitivt, varligt och drastiskt med ett språk som, mitt i svärtan, också är humoristiskt. Och, viktigast av allt, hon gör det så ”på riktigt” att det känns snudd på dokumentärt.” Pia Hus
Dagens Nyheter
”'Är det nu allt börjar?' är full av skam, glädje och en rå och äkta längtan. En bok om hur svårt det är att vara sig själv när man inte är helt säker på vem det är.”
Jönköpings-Posten
”Spont har skrivit en historia som man direkt kommer in i och som har ett fint personporträtt av huvudpersonen. [...] en engagerande bok om den svåra vägen att komma ur en roll man inte vill ha.” – Anna Wilner
BTJ
”Spont skildrar högstadie-åldern med enorm skärpa. Det handlar om utanförskap, klass, fyllor på stranden och viljan att bli någon annan. Och det är skitbra.”
Vi Läser

NYHETER

”Den här boken är tillägnad mitt fjortonåriga jag”

Siri Spont är en mästare på att gestalta tonårstillvaron. Hennes nya bok är en stark skildring om utanförskap: om försöken att behaga men inte räcka till, om att tillhöra den samhällsklass som inte räknas, om att aldrig vara förstahandsvalet. Och om längtan efter att vara någon annan, någon annanstans.

Se fler nyheter

Författaren bakom pseudonymen Siri Spont heter Titti Persson. Hon är född 1974 och uppvuxen i Svärdsjö. I dag är hon bosatt i Skärholmen med sin familj. Titti debuterade år 2000 med Sju sköna snubbar och har sedan dess givit ut en rad böcker för både barn, ungdomar och vuxna. Parallellt med författandet jobbar hon som förlagsredaktör på Bonnier Carlsen.
Hennes egen högstadietid beskriver hon som tre års intensiv längtan efter något annat och bättre.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.