bok

Fråga Jenny

om kroppen, själen och allt runtomkring

Jenny Jägerfeld

Författare

Johanna Arpiainen

Illustratör

Beskrivning

2019-06-04
Svenska
9-12

Författare

Jenny Jägerfeld

Illustratör

Johanna Arpiainen

Formgivare omslag

Sara R. Acedo

Mina bröst är olika stora!
Hur vet man att man är kär?
Jag är rädd för klimathotet.

I den populära spalten Fråga Jenny i SvD Junior är ingen fråga för konstig eller svår. Psykologen Jenny Jägerfeld har under flera år svarat på barns frågor och funderingar om allt mellan himmel och jord.

Här finns närmare hundra brännande och livsviktiga frågor och svar samlade, indelade i kategorier som kärlek, kompisar, familj och skola, träffsäkert illustrerat av Johanna Arpiainen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-06-04

Produktion

Papper

Magno matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129716689

Antal Sidor

168

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.376

Bredd (mm)

157

Recensioner

Kommunalarbetaren

”Ett slags standardverk att ha hemma för dem som har barn och ungdomar omkring sig.”

Jönköpings-Posten

”Oro för ett världskrig och frågor om kroppen, kärlek, vänskap och diagnoser besvaras på ett bekräftande och upplyftande sätt.

[...] Konkreta råd och förslag på tankesätt gör att svaren lyfter ännu mer. Med de roliga illustrationerna liknar de motsvarande spalt i KP.”

Gotlands Allehanda

”Jenny svarar klokt och uppmuntrande på alla funderingar. En bok som visar att man sällan är ensam om alla knepiga frågor som snurrar i huvudet.”

 

Min storslagna kärlek

Om boken

En lista över fem saker som skulle vara mer behagliga än att vara kär i ADRIAN:
1. Droppa tabasco i ögat.2. Använda två getingbon som handskar.3. Bada med en brödrost.4. Göra hål i öronen med ett hålslag.5. Flytta ihop med en grizzlybjörn med aggressionsproblem.Det är mycket som har förändrats i Sigges liv sedan flytten till Skärblacka. Nu har han både kompisar i klassen och bästisen Juno att vara med, och han älskar att bo på mormors pensionat The Royal Grand Golden Hotel Skärblacka. Även om Sigge ibland är rädd att bli mobbad igen vågar han mer och mer visa vem han är. Men frågan är hur han ska visa Adrian att han tycker om honom utan att samtidigt avslöja att han är gay? När berättar man ens en sådan sak, skulle det kunna vara på den efterlängtade klassresan?Jenny Jägerfeld är tillbaka med en berättelse om familj och vänskap, identitet och kärlek – och att få lov att både vara och älska den man vill. Som alltid berättar Jägerfeld med hisnande humor och bråddjupt allvar en historia som inte lämnar någon läsare oberörd. Min storslagna kärlek är den avslutande delen i trilogin om Sigge, där den första delen, Mitt storslagna liv, vann Barnradions bokpris 2020 och nominerades till såväl Augustpriset som det prestigefulla Deutscher Jugendliteraturpreis.

Jenny Jägerfeld

Min storslagna kärlek

 

Sommarskuggan och camping-buset

Om boken

Sommarskuggan har under flera somrar lurat barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Skuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför Struts fått uppdraget att se till att skuggkistan blir inlåst för alltid.

Samtidigt sitter bästisarna Agnes och Ailo på en camping i utkanten av staden som håller på att flytta. De har lekt samma skugglek minst hundra gånger, och nu är det inte kul längre. Men så hittar de en magisk ramsa på nätet - en ramsa som sägs kunna locka fram den riktiga Sommarskuggan ...

Tina Mackic, Johanna Arpiainen

Sommarskuggan och camping-buset

Relaterat

Nyheter

Jenny Jägerfeld nomineras till Deutscher Jugendliteraturpreis 2024

Jenny Jägerfeld nomineras till priset för sin bok Brorsan är kung!.

Finalen av hyllade Skärbackatrilogin

Jenny Jägerfeld är tillbaka med en berättelse om familj och vänskap, identitet och kärlek – och att få lov att både vara och älska den man vill. Min storslagna kärlek är den avslutande delen av trilogin om Sigge, där den första delen, Mitt storslagna liv, vann Barnradions bokpris 2020 och nominerades till såväl Augustpriset som det prestigefulla Deutscher Jugendliteraturpreis.

Nytt mysrysligt äventyr om Sommarskuggan

Alla barns favoritbusare är tillbaka och den här gången är det staden med alla runstenar som får besök!

Jenny Jägerfeld tilldelas Kulla-Gullapriset 2022

Hennes realistiska prosa utmärks av skarp situationskomik och en särskild förmåga att skapa bilder och karaktärer som stannar hos läsaren, skriver juryn i sin motivering.

De är nominerade till Deutscher Jugendliteraturpreis 2022

Emma AdBåge och Jenny Jägerfeld har nominerats till Tysklands mest prestigefyllda barn- och ungdomslitteraturpris.