Omslagsbild: Idde och Hajen

Bokserie: Idde (del 1)
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2019-09-16
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-71939-0

Idde och Hajen

Idde skall få en katt, ja det är sant, hon kan knappt tro det själv. En helt egen, livs levande varm, fluffig katt. Idde är så glad att hon nästan spricker. Väldigt länge sa mamma nej, nej, nej, men till slut tröttnade
mamma på Iddes tjat och nu är de på väg till katthemmet. På katthemmet bor katter som ingen vill ha, men det låter ju helt tokigt i Iddes öron, hur kan någon inte vilja ha en katt.

Idde och Hajen är en varm rolig berättelse om längtan efter en katt och kattkärlek. Boken är Ellens första egna bilderbok där hon står för både text och bild.

Mer om författaren
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”En helt fantastisk bilderbok helt enkelt! Betyg: 5/5”
romeoandjuliet.blogg.se
"Bedårande och helt underbar."
Prickiga Paula
”Den här boken får högsta betyg! Den här berättelsen har allt man kan önska av en barnbok, den är varm och äkta och samtidigt får läsaren veta mycket om katter och allt vad de behöver. Helhetsbetyg: 5.” Maj-Britt Claesson
BTJ

NYHETER

”Varje katt på katthemmen har en historia värdig en egen barnbok!”

Idde och Hajen är en varm och rolig berättelse om längtan efter en katt och kattkärlek. Boken är Ellens första egna bilderbok där hon står för både text och bild.

Illustratör: Ellen Ekman
Se fler nyheter

Ellen Ekman, född 1986, är illustratör och serietecknare, som förutom en rad bilderböckeräven är känd för serien Lilla Berlin som gått löpande i tidningen Metro och andra svenska och norska tidningar. Det har kommit ut sex samlingsvolymer om gänget i serien, som även fått en egen öl på Stigbergets bryggeri.

Som bilderboksskapare debuterade Ellen Ekman 2016 med Veckan före barnbidraget tillsammans med Elin Johansson. Boken rönte mycket uppmärksamhet och 2018 kom uppföljaren Hemma hela sommaren. Ellen har också tillsammans med Lotta Lannebo skapat böckerna om Olle och Bolle och deras småstressade mamma. Hon har också illustrerat flera av Lennart Hellsings verser, i både pekboksformat och i antologi. 

Priser och utmärkelser:
Rosenströmska Kulturpriset 2017
Svenska Serieakademins Adamsonstatyetten 2016
Albert Engströms ungdomspris 2016
Stora Ponduspriset 2013

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.